Böcker

Årets bok 2020: En sammanfattning

Jag har läst alla nominerade i årets bok 2020. Andra året i rad som jag lyckas läsa alla innan vinnaren har korats. Såklart superkul! Kände väl egentligen ingen wow och har just nu svårt att se att någon eller flera hamnar på min topplista i slutet av året. Ska aldrig säga aldrig!

Efter en kort överläggning har jag kommit på min ordning på böckerna:

1. Där kräftorna sjunger
2. Mitt liv som råtta
3. Bergens stjärnor
4. Ödesmark
5. I oxögat
6. Brevvännerna
7. Jägarinnan
8. Terapeuten
9. Tistelhonung
10. Skuggjägaren
11. Nästa!: En läkarroman
12. Jamåhonleva

Min favorit blev till slut Där kräftorna sjunger som många andra verkar också gilla. Tror det är den stora favoriten till att vinna. Skulle inte bli besviken om Mitt liv som råtta, Bergens stjärnor eller Ödesmark skulle vinna. Inte heller I oxögat. Resten är jag lite mer tveksam till och skulle nog ändå bli besviken. Min favorit förra året vann tyvärr inte. Det var En katts resedagbok, och vinnaren blev Stina Jacksons debut Silvervägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *