Böcker

Nästa!: En läkarroman | Bokrecension

Nästa!: En läkarroman är precis som den säger sig vara. En roman om läkare. Eller mer specifikt om en läkare – Elin. Den har ett fantastiskt omslag som gjorde mig lockad till att läsa den. Förutom det faktum att den är nominerad till årets bok. Eller ja, jag hade nog aldrig plockat upp den annars. Men av de nominerade såg denna intressant ut. Tyvärr var den inte det. Ännu en bok som faller utanför min smak.

Elin har arbetat som läkare i tjugo år och börjar bli smått bitter av alla patienter som kommer med sina problem och krampor. Yrket har varit en stor del av hennes liv och ännu mer nu när hon bor på sitt kontor. Hon har flyttat ut från hennes gemensamma hem med sin man efter att ha fått kontakt med ett gammalt ex.

Denna bok är bara för mig tråkig. Jag hade troligtvis DNF:at denna bok om det inte vore för att jag vill läsa alla böcker som är nominerade. För det händer ingenting… Jag brukar inte ha problem med karaktärsdrivna böcker, men problemet med Nästa! är nog att jag inte tycker om någon karaktär. Eller rättare sagt, bryr mig inte om någon. Speciellt nog inte Elin. Hennes inre monolog om mannen, exet, patienterna, vänner, ja det är bara inte kul. Förväntade mig nog att kunna skratta med Elin. För hon är en bitter kvinna och det kan vara väldigt roligt och igenkännande. Men jag känner mig bara trött och ville flera gånger säga till henne att hålla tyst.

Jag frågar mig precis som Bea på Beas bokblogg gjorde. Vad är det alla andra såg som inte jag såg?

Denna bok är en del av Årets bok 2020 och vill du rösta på den går det att göra här.

Titel: Nästa!: en läkarroman
Serie: –
Sidor: 220
GenreFiction
Mitt betyg: ★★

FörfattareNina Lykke
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Land: Norge
Goodreads betyg: 3.86

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *