Böcker

Bokrecension | En katts resedagbok

En katts resedagbok är en del av Bonniers Årets Bok.

NANA VET VARKEN vart de är på väg eller varför de gör den här resan. Men han trivs med att sitta i en silverfärgad van bredvid sin älskade husse Satoru. Tillsammans far de tvärs över Japan och hälsar på hos gamla vänner. 

Men varför reser de? Och varför är alla så intresserade av Nana? När det går upp för honom brister hans lilla hjärta och han gör allt för att få ett slut på äventyret.

En katts resedagbok av Hiro Arikawa är en hyllning till livet och vänskapen, och till de små ting som ofta skänker oss störst glädje. Det är en gripande berättelse som fängslat läsare världen över.

Jag blev väldigt berörd av Nana och Satorus resa genom Japan. Nu är jag i och för sig en kattperson, men tror inte en behöver vara det för att uppskatta boken. En katts resedagbok är en ganska lågmäld bok om vänskap och förändringar. Vi får följa de två när de hälsar på tre stycken vänner och i och med det även ser tillbaka på en del av Satorus liv.

En förstår rätt snart varför de genomför den här resan. Det är mycket som är skrivet mellan raderna men det gör inte boken sämre för det. Den är ren och rak hjärtskärande under vissa delar, och jag önskar att jag kunde få hänga med Nana och Satoru längre och på fler resor tillsammans. Det här är en bok som kommer att få vara kvar hos mig länge.

Titel: En katts resedagbok
Serie: –
Sidor: 292
Genre: Fiction
Mitt betyg: ★★★★★

Författare: Hiro Arikawa
Utgiven: 2012
Format: E-book
Land: Japan
Goodreads betyg: 4,29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *