Böcker

Terapeuten | Bokrecension

Terapeuten är en norsk thriller av Helene Flood. Vi kastades rakt in i mysteriet kring psykologen Sara och hennes man som försvinner. Den börjar intressant men ju mer och mer jag läser desto fler ledtrådar får vi om försvinnandet och därmed även listar ut det… för tidigt. Slutet gjorde mig inte särskilt förvånad och inte heller nöjd. Men vi tar det från början.

Sara och hennes man Sigurd lever ett fint liv tillsammans. Han åker en morgon till en stuga med två vänner, men kommer aldrig fram. Ingen har sett honom och ingen vet vart han är. Polisen kopplas in och Saras liv ställs på ändan. Hon får en känsla av att hon inte är ensam i huset och polisen känns inte som de tror henne. Börjar hon bli galen?

Jag hade nog hoppats på att den diskuterade mer om fantasin – vad är verklighet och vad är inte det? Med tanke på var den är påväg och att hon har känslan att någon iakttar henne samtidigt som hon inte är säker. Det hade kunnat bli mer och verkligen övertyga mig som läsare att Sara har det jobbigare än vad det känns som hon har. 

Tyvärr är det lite samma sak som draman involverade polisen (även om vi inte följer just polisen) så får man väldigt klara ledtrådar och kan lista ut det rätt snabbt. Vad som har hänt, vem som har gjort vad och hur dagen för Sigurd såg ut. Därför blir Terapeuten en besvikelse till slut. Men den hade intressanta aspekter och vilka vägar den tog. 

Denna bok är en del av Årets bok 2020 och vill du rösta på den går det att göra här.

Titel: Terapeuten
Serie: –
Sidor: 346
GenreCrime
Mitt betyg: ★★★

FörfattareHelene Flood
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Land: Norge
Goodreads betyg: 3.37

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *