Serier

The Passage | Stay in the Light + Last Lesson

Nu var vi här igen. Ännu en serie har haft sin säsongsavslutning. Det känns verkligen som om The Passage började precis. Alldeles nyss. Men tydligen inte. Är dock en kort säsong på enbart tio avsnitt och de två sista kom samtidigt. Nu håller vi tummarna att den får en till säsong. Allt annat hade varit otroligt tråkigt.

Hon förtjänade mer

Det hände väldigt mycket i de två sista avsnitten. Vi fick se karaktärerna ta stora beslut. Det började med att viralerna var lösa och Sykes tillsammans med Brad blev inlåsta. Ingen väg ut. Lear vill sätta gång en bomb som dödar alla. Brad vill inte. Sykes vill inte. Clark vill inte. Men Amy gör det. Hon säger förlåt till Brad medan hon trycker knappen. Hon offrar honom för att stoppa Fanning. Men… de dör inte. Eller jo, Sykes gör det. Hon har dock ett botemedel precis innan, så till exempel Lila som blev biten i förra avsnittet klarar sig. Sykes förtjänade mer.

Sykes och Brad blir fast med viralerna strax utanför. Foto: Erika Doss / FOX
Sykes och Brad blir fast med viralerna strax utanför. Foto: Erika Doss / FOX

En månad senare finner vi Amy, Lila och Brad i en stuga. Brad lär Amy viktiga lektioner i livet. Till exempel hur hon ska jaga och fiska. Men det kommer viraler och Brad blir biten. Ännu en gång har Amy ett val framför sig. Ska hon låta Brad dö eller bli en viral? Hon väljer att rädda honom. Trots hans vädjan. Hans sista lektion om att ibland är de svåra besluten de rätta. Sen sticker hon iväg med bara en lapp om att hon är ledsen. Var det sista gången vi fick se de två tillsammans?

Babcock räddar Clark

En annan med stora beslut i finalen var Clark. Han blev skadad och Babcock erbjuder sig att rädda honom. Han tackar ja. Är så glad över det. Har svårt att tänka mig en fortsättning utan honom. Även om det troligtvis kommer ske… av den enkla anledningen med tidshoppet och därmed nya karaktärer med större fokus. Mer om det senare. Han och Babcock blir i alla fall fast med varandra. Även om de verkar avsky varandra i några sekunder går det ändå hett till mellan de två. Liksom, Sykes vem?

Clark försöker hålla ställningarna i Vegas. Foto: Erika Doss / FOX
Clark försöker hålla ställningarna i Vegas. Foto: Erika Doss / FOX

Lacey är tillbaka och tar Lear under sina vingar. Han vill först ta livet av sig. Men hon vägrar. Han får inte gå än. De försöker och försöker sprida botemedlet utan jättegod framgång och inser till slut att hela USA kommer att bli bombad. Då får plötsligt Lear lite livslust och menar att han inte vill att Fanning ska vinna.

97 år senare. Ja, det blir ett tidshopp. Som i boken. Vi kommer snart få träffa de fantastiska karaktärerna i kolonin. Eller jag hoppas det. Den har ju inte blivit förnyad än.

+ Att ändå ingen av mina favoriter dog
– Att tio avsnitt går alldeles för fort
? Blir den förnyad eller inte

Tidigare inlägg om The Passage: Pilot, You Owe Me a Unicorn, That Never Should Have Happened to You, Whose Blood Is That?, How You Gonna Outrun the End of the World?, I Want to Know What You Taste Like, You are Like the Sun, You Are Not That Girl Anymore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *