Serier

American Gods | House on the Rock

Jag är så lycklig att American Gods är tillbaka. Ibland har jag svårt att sätta fingret på vad det är jag gillar med den. Men det är så många delar som är så bra. Till exempel är det en fantastisk story, skådespelarna är bra, musiken är grym, visuellt är den vacker och att jag aldrig kan veta vad som sker i nästa scen.

Saknar Bryan Fuller

Det har gått cirka två år sedan första säsongen hade sin premiär och jag har väntat sedan dess. Känner att jag borde se om första säsongen inom kort. Inte för att hänga med i handlingen, utan mer för att kunna njuta dubbelt upp. Har varit lite orolig sedan Bryan Fuller inte är med. Men visst, kanske saknas en del av honom. Men det är ändå okej.

Mad som fortfarande vill ha sitt mynt och Laura som fortfarande är omringad av flugor. Foto: Starz
Mad som fortfarande vill ha sitt mynt och Laura som fortfarande är omringad av flugor. Foto: Starz

Vi kastas rakt in i händelsens centrum bara några timmar efter att vi lämnade dem. Tech Boy hjälper Mr. World som inte mår jättebra efter vad som skedde hos Easter. Men istället för ett tack får han istället i uppdrag att hitta Media, och det kommer ta en bra stund… Gillian Anderson är väl inte med? Hm…

Alla favoriter samlas

Påväg till The House on the Rock finner vi Shadow, Mr. Wednesday, Laura och Mad Sweeney. Det konstiga attraktionshuset, som finns på riktigt, där alla gamla gudar är samlade. Jag är helt överlycklig att vi får fortsatt se The Jinn och Salim igen. Två stora favoriter. Tillsammans med Bilquis och Nancy som också vi får se. Okej, alla är mina favoriter. Kanske till och med Peter Stormare som Czernobog.

Efter en fantastisk visuellt vacker tur i en karusell hamnar samtliga i en värld, i Wednesdays huvud. I hans minne och förflutna. I antagligen Skandinavien. Han vill ha krig. Några vill inte, specifikt Mama-ji. Bästa sättet att lyckas övertyga folk är inte Shadows tal om att han tror. Utan det är istället Mr. World som bestämmer sig för att visa vad skåpet ska stå och försöker ta död på dem. Snacka om att väcka hämnd till liv. Det är blod som flyger, och här är det ändå mini-version av Bryan Fuller och jag älskar det. Speciellt när ett helt köttstycke flyger. Rysmys! Några dör… men såklart folk vi inte har namnet på. Förutom Zorya Vechernyaya, som inte förtjänade att dö. Och Shadow som försvinner allt längre bort i händerna på Mr. World.

Mitt hjärta hoppade när vi fick återse Salim och Jinn. Foto: Starz
Mitt hjärta hoppade när vi fick återse Salim och Jinn. Foto: Starz

Det här var en bra start på säsongen, och jag ser fram emot alla avsnitt som kommer. Det är ändå så många frågor. Hur kriget kommer se ut? Kommer vi få se fler fantastiska ”Coming to America”-sekvenser? Kommer det påverka Shadow och Mr. Wednesdays relation att han nu tror på honom? Och hur kommer Shadow egentligen må i nästa veckas avsnitt?

+ American Gods är tillbaka!
–  Känner dock en saknad av Bryan Fuller
? Kommer Shadow må okej?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *