Serier

The Passage | You Owe Me a Unicorn

Andra avsnittet av The Passage. Det blir bara mer och mer tydligt om hur den här serien kommer fortsätta att vara. Gillar alla inblickar och hur vi sakta men säkert lär känna karaktärerna en efter en.

The Passage
Carter lär känna Babcock. Foto: Erika Doss / FOX

”You don’t leave me. I don’t leave you.”

Bästa repliken på länge! Det är verkligen helt underbart om hur Amy och Brad kan på kort tid få det känslobandet som vi så gärna vill se. Och den repliken gjorde det ännu bättre. Det är verkligen fint hur Brad kan ta henne under sina vingar och vara som en slags förälder för henne. Hur han har förlorat ett barn, men kan finna tillbaka till den känslan med Amy. Och hur hon kan börja lita på honom – en främling så fort. Älskar deras småscener tillsammans. Som när han tittade om hon hade borstat tänderna eller inte.

Kanske var lite av ett mellanavsnitt, eller snarare en förlängning av piloten. Att förklara serien lite mer. Anledningen till att Jonas och Tim åkte iväg på resan för att finna botemedlet mot allt. Vilket är att Jonas fru fick alzheimer, som fortfarande är hans motivation.

De behöver just Amy

De valde även att kommentera om de kunde skaffa en ny unge istället för Amy. Om hon nu är så svår att få tag på pga Brad. Såklart det är att Brad kan fortfarande stoppa projektet Noah genom att gå ut i media. Därför behöver de ändå gå efter Brad och Amy för att både få ett barn och stoppa eventuella skandaler. Till slut fick de ju också tag på dem, och för in dem i en bil.

Blev så glad när Babcock dödade vaktmästaren. Svin-igare karaktär får en nästan leta efter. Sedan är det ju speciella människor som får det jobbet (tror inte de har gått in på det i tv-serien, och därför kanske det inte stämmer här). Och hur Babcock och Tim kan gå in i Carters drömmar, prata med honom (& göra honom illa!). Deras ”kontakt” blev väldigt bra här och de scenerna är roliga att se på. När de faktiskt rör på sig, kommunicerar osv.

Lacey! Jag gnällde förra veckan om att hon inte var med. Så kom hon, och blev skjuten! Okej, hon är annorlunda från boken, men hon kan ju inte vara död nu?! Hon har fortfarande en viktig roll att komma med.

+ Scenerna med de infekterade varelserna (a.k.a. vampyrerna)
– Om Lacey dör ändå…
? Kommer vi få se återblickar mellan Lila och Brad?

Tidigare inlägg om The Passage: Pilot

2 kommentarer

  • filmitch

    Brukar inte fastna för sådana här tv-serier men vad jag hoppas så drar de inte ut på det hela. Vampyrer är också ganska så trista figurer men denna funkade över förväntan t.om så mycket att jag funderar så smått på att läsa böckerna

    • karinsuniversum

      Böckerna är jättebra! Ja, vampyrer känns lite uttjatade vid det här laget med allt som har kommit i film och tv-serie. Men det roligaste är att när jag läste böckerna såg jag inte de som direkt vampyrer utan snarare varelser/monster. Underlättade lite då jag slapp associera det med andra vampyrer såsom Dracula, de i Twilight osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *