Serier

The Passage | You Are Like the Sun

Vi börjar med att åka tillbaka till 2016 när Brad och Lila levde tillsammans. När de hade sin dotter Eva. Vi åker tillbaka till dagen hon dog. Det är smärtsamt att se. Hur glada de är tillsammans och hur enkelt livet kändes för de. Vi vet vad som kommer ske – på något sätt kommer hon dö. Att bara vänta på att det skulle ske var jobbigt. Men väldigt viktigt att se också. För att se vad Brad (och Lila) kommer ifrån. Däremot är det smärtsamt att se hur de två skyller på sig själva.

Min stora svaghet

Är också väldigt glad att vi fick se Brad och Clarks vänskap på den tiden. Hur han också vad gudfar till Eva. Just nu är det typ min favoritgrej med The Passage. Jag är väldigt svag för bromance överlag. Men det är också kul när det är lite komplicerat. Som nu när Clark åker iväg för att hitta dem – för att rädda dem. Men Brad tror att han är en av de onda.

Clark letar efter Brad och Lila. Foto: Erika Doss / FOX
Clark letar efter Brad och Lila. Foto: Erika Doss / FOX
Amy får större makt

Amy och Carter kommer varandra närmare. Eller ja, på ett sätt inte alls. Han försöker förbereda henne för vad som komma skall. Vad som Fanning kanske kommer göra mot henne. Manipulera, ta sig in i hennes huvud. Det gör att vi får veta mer om Amy. Hur hon och hennes mamma bråkade. Hur hon tror att det är hennes fel att hennes mamma dog. Därför är det extra fint sen när hon får återse sin mamma i en sån där dröm som dessa viraler kan göra. Slutar dock inte så fint när Fanning kommer och knackar på. Han är förbannad.

Vem är den tolfte?

Varför? Jo, för att han försökte få Elizabeth att komma till hans sida. Bli en av dem. Men hon valde att dö. Rättare sagt, hon valde Jonas framför Fanning. Det var så mycket död i detta avsnitt. Inte okej! Blir ju lätt en gråtfest då. Fanning vill ha tolv. Och vi som läst boken har en aning om vem den tolfte kan vara nu när Elizabeth inte kommer vara en av de. Undra hur denna död kommer påverka Jonas. Han har ju varit försiktig med Fanning för att de två var vänner. Men efter detta… hm.

Amy får kontakt med sin mamma. Foto: Erika Doss / FOX
Amy får kontakt med sin mamma. Foto: Erika Doss / FOX

Att ens Guilder blir den med huvudansvar. Håller med Amy om att han och hans mustasch kan dra åt helvete. Förstår han ingenting? Allt kommer gå åt skogen.

Kan vi också uppskatta att Babcock uttryckte sig att hon brydde sig om Clark. Wow. Var inte beredd på det.

+ Brad och Lilas bakgrund
–  Allt med Guilder
? Vem blir den tolfte?

Tidigare inlägg om The Passage: Pilot, You Owe Me a Unicorn, That Never Should Have Happened to You, Whose Blood Is That?, How You Gonna Outrun the End of the World?, I Want to Know What You Taste Like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *