Serier

The Passage | Pilot

Amy och Brad Foto: Eliza Morse/FOX / The Passage
Amy och Brad Foto: Eliza Morse/FOX

Som ni säkert inte har missat så har jag väntat på The Passage så många gånger. Det hela började med att jag läste första boken efter rekommendationer från en kär vän, läste andra. Fick vänta i vad som kändes som hundra år på tredje och avslutade boken. Och sedan när jag hörde att en serie skulle komma… och nu behöver jag inte vänta längre.

Jag är positivt överraskad. Är fortfarande väldigt osäker på hur de ska göra den här trilogin rättvis. Det är en rätt maffig historia med många karaktärer och hopp i tiden. Men tror hoppet sker i andra säsongen – om den kommer så långt. Jag håller mina tummar!

Försöker finna ett botemedel men skapar ett virus

The Passage handlar om två doktorer, Tim Fanning och Jonas Lear, som reser i Bolivia för att hitta ett botemedel till varenda sjukdom som finns. Tim blir biten och förvandlas till en slags odödlig blodätande figur. Tre år senare arbetar Jonas med att få ett medel av det för att rädda människor. Nu behöver de en ung flicka, Amy, för att fortsätta. Agent Brad Wolgast har blivit utvald att hämta flickan och lämna henne på forskningscentret med alla andra andra odödliga blodätande mördare.

Det är mycket information som ska in i ett avsnitt. Förstår att det kan kännas väldigt omvälvande och nästintill platt på grund av det. Men jag tyckte var riktigt bra. Kanske för jag har ett försprång. Jag behöver ingen introduktion till Brad eller Amy utan de är underbara så fort jag såg dem. Deras scener var nästan det bästa med avsnittet och tycker det är viktigt. Att de två fick det utrymmet att hoppa rakt in i hjärtat på oss. Och även scenerna mellan Brad och Lila.

Gillade även hur de gjorde med varelserna (känns konstigt att säga vampyrer…). Hur de gjorde att Tim kom in i Anthonys drömmar som om han faktiskt var där. Det där leendet är ju rysande. Hoppas vi får se mer av Anthony då han är en viktig pjäs i historien. Gillade att de ändrade Babcock lite, som i böckerna ändå var han läskigaste (förutom Zero), och hon var rätt läskig och bra här med. Med de stirrande ögonen.

+ Bra pilot och jag blir intresserad av att fortsätta
Fortfarande osäker kring hela grejen med varför just Amy och om det inte är lättare att hitta en ny unge. Det fungerade bättre i böckerna då hon verkligen inte var någon – inte med i systemet och så. Bara en övergiven flicka.
? Var är Syster Lacey?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.