Böcker,  månadssammanfattningar

Wrap-up | augusti & september ’19

Av någon anledning glömde jag göra en wrap-up i augusti. Vilket känns konstigt med tanke på att jag ändå hade läst en del böcker då. Men ibland går det väl inte hela vägen. I dessa två månader fick jag till fjorton böcker. Är rätt nöjd med det. En hel del var ju också på grund av årets bok. Vinnaren är Silvervägen. Det som göms i snö och Till minne av en villkorslös kärlek blev tvåa och trea. Som ni nog förstår av mina tidigare recensioner och den här sammanfattningen var det inte mitt personliga val.

Manhattan Beach av Jennifer Egan

New York under 30-talet med gangsters och familjedrama. Gillade den mycket. Hur snabbt jag kom in i den och hur enkelt den beskrev sina karaktärer fort så vi direkt började gilla dem och lärde känna dem. Läs hela min recension här! | ★★★★

En katts resedagbok av Hiro Arikawa

Min favorit bland alla i Årets bok. Därför hade såklart hoppats på att den skulle vinna. Fantastisk vacker historia om en katt och hans ägare. Kommer ta med mig denna länge. Läs hela min recension här! | ★★★★★

Det som göms i snö av Carin Gerhardsen

Spännande och bladvändare, men också tråkig då vi aldrig riktigt fastnade för karaktärerna. Fick enbart småglimatar av dem i deras korta kapitel och ibland gjorde de beslut som var för mig väldigt konstiga. Läs hela min recension här! | ★★

Påfågelsommar av Hannah Richell

Jag gillade atomsfären. Det är någonting fint med den brittiska landsbygden. En slags kärlekshistoria men ändå inte. Det är mycket mörker och lögner som överskuggar det. Vilket gör boken till spännande och att en gärna vill veta vad som egentligen har hänt. Läs hela min recension här! | ★★★★

Järtecken av Christoffer Carlsson

Jag gillade att följa Isak och hans liv. Hur hans liv är i förändring, och påverkan av att hans morbror blir anklagad för att ha mördat sin flickvän. Dock tappade den mig litegrann när den gick framåt i tiden. Läs hela min recension här! | ★★★

Silvervägen av Stina Jackson 

Boken som vann årets bok. Jag tyckte den var helt okej. Inte jättemärkvärdig eller spännande. Fallet med försvunna flickan är inte i fokus, även om det är just henne som huvudpersonen letar efter. Gillar den dunkla miljön i Norrland som har en vacker beskrivning, dock även isolerad. Läs hela min recension här! | ★★★

The Godfather av Mario Puzo

Gillar filmerna och boken är mer eller mindre exakt samma. Därför är det självklart att jag gillar den. Riktigt bra bok och fantastisk filmatisering. Läs hela min recension här! | ★★★★★

Every Heart a Doorway av Seanan McGuire

Jag gillade stora delar av denna. Till exempel var mycket kusligt och vackert. Jag gillar verkligen idén med de olika världarna, och älskar varje gång de nämns. Ville veta mer om de där världarna! Läs hela min recension här! | ★★★★

Stalking Jack the Ripper av Kerri Maniscalco

Vill som vanligt inte säga förrän hela mitt inlägg om YA-böcker som jag ska läsa. Men jag tyckte den var helt okej. Ibland bättre, och ibland mindre bra. | ★★★

The Goldfinch av Donna Tartt

Jag gillade att läsa om Theos ensamma liv. För det var något så otroligt ensamt. Gillar hur Donna Tartt skriver, inte alltid om karaktärer en vill lära känna men det är alltid kul att få lära känna dem. Läs hela min recension här! | ★★★★

Lanny av Max Porter

En fullpoängare! Som vanligt med Max Porter vill jag säga. Otroligt vacker, mörk och kuslig. På ett fint sätt alltså. Samt fantastiskt skrivet. Blir ständigt kär i Max Porter och hans skrivsätt. Läs hela min recension här! | ★★★★★

Björnstad av Fredrik Backman

En bok jag kommer bära med mig länge. Backman är en fantastisk författare och jag tror jag kommer älska varenda bok han skriver. Den här berörde mig djupt. Läs hela recensionen här! | ★★★★

The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald

Blev positivt överraskad av The Great Gatsby då det känns som jag kanske inte skulle gilla den så mycket. Mest för att jag minns filmen som rätt tråkig. Gillade såklart den mycket. Läs hela recensionen här! | ★★★★

Alice’s Adventures in Wonderland av Lewis Carroll

Som jag skrev i min sammanfattning av Banned Book Week där den var en del av så är jag inte allt förtjust i Alice och har aldrig varit. Boken var helt klart okej men inget mer. | ★★★


Bästa och sämsta

Under dessa två månader satte jag inte bara en utan tre stycken fem poäng. Det måste vara någon form av rekord. En katts resedagbok, The Godfather och Lanny. Jag älskade ju såklart alla tre. Lanny är ju av min nya favoritförfattare men den jag kommer ta med mig är nog ändå En katts resedagbok som berörde mig djupt. Den sämre av dessa blir nog ändå Det som göms i snö. Då förstår ni nog att jag inte riktigt röstade som alla andra i årets bok. Inte en dålig bok, bara ingenting för mig.

Antal böcker: 14
Läst på svenska: 7
Läst på engelska: 7
Non-fiction: 0
Ljudböcker: 0
E-böcker: 7
Läst tidigare: 0
Antal sidor: 5 194
Medelbetyg: 3,78

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *