Filmer

Filmer att se fram emot | Oktober – December 2019

Det är många filmer nu i höst som jag ser fram emot. Skriver om de främsta här, och listar även några till längst ner. Det är helt enkelt för många för att inte nämna dem. Hoppas såklart att jag kan se många på bio. Ska bara ha tid, ork och vilja.

Är det någon/några filmer ni ser fram emot lite extra? Kommentera gärna nedan!

Tidigare inlägg om filmer att se fram emot:

Hustlers

Inspirerad av en sann historia får vi följa ett par strippor som bestämmer sig för att ta makten, och pengarna, från några av sina Wall Street-kunder.

På pappret känns Hustlers som en helt okej film. Trailern säger inte mycket mer, men jag har hört så mycket bra om den att jag måste se den. Från att nästan ha avskrivit den till att se fram emot att se den. Kommer den 4 oktober.

Joker

Joaquin Phoenix gör rollen som Arthur som arbetar som clown och stand-up komiker, men lyckas inte riktigt få till skratten. Utan de mer på hans egen bekostnad. 

Är detta en film vi vill se? Det har varit en fråga som jag, och många andra, har ställt sig. Vill vi ha ännu en film där en fokuserar på skurken och gör honom mänsklig och någon en bryr sig om? Vet inte hur mycket just den här versionen av Jokern kommer att spegla Gotham City och den värld vi vet efter Batman. Eller om vi enbart kommer följa en ledsen clown. Oavsett så har jag blivit mer öppen för denna. Kommer den 4 oktober.

En komikers uppväxt

Juha var klassens clown under 70-talet och gjorde allt för att passa in. Som vuxen är han en hyllad komiker, och efter en kväll återvänder han till sin gamla förort och möts av sitt förflutna.

Jag gillar verkligen boken av Jonas Gardell. Hoppas såklart att den här blir riktigt bra, och vill ändå tro att den har alla förutsättningar för att vara det. Hade varit fint med en bra svensk film. Kommer den 11 oktober.

Doctor Sleep

Danny Torrance har nu blivit vuxen, och när han träffar en ung flicka med samma krafter som honom bestämmer han sig för att skydda henne.

Evan McGregor spelar den vuxna Danny som efter sviterna av The Shining fortfarande har en del traumatiska minnen. Jag gillade The Shining, inte för att det var Stephen King utan för att det var Stanley Kubrick. Den här verkar vara rätt tråkig om jag ska vara ärlig, och är faktiskt osäker på om jag vill se den. Kommer den 1 november.

Charlie’s Angels

En ny generation av Charlies änglar är här med Kristen Stewart, Naomi Scott och Ella Balinska. 

Elizabeth Banks står för både regi och manus samt skådis för denna nya Charlie’s Angels. Är det en film vi behöver? Nja. Är det en film vi vill ha? Nja. Är det en film vi kommer se ändå? Kanske. Kommer den 15 november.

Knives Out

När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey hittas död kommer fallet till detektiven Benoit Blanc. Han måste ta sig förbi ett nät av lögner från Harlans familj innan han finner sanningen.

Ärligt talat har jag enbart med denna för den verkar intressant på grund av alla skådespelare. Den är fylld med välkända namn, allt från Daniel Craig och Chris Evans till Jamie Lee Curtis och Toni Collette. Kommer den 29 november.

Black Christmas

Fredag den 13 kommer en ny version av julskräckfilmen Black Christmas. En maskerad stalker har kommit till campus och dödar en efter en. Men vem kan det vara? 

Trailern visade en riktigt tråkig skräckfilm. Men jag gillar den från 1974 för den var mysrysig och bra. Den här känns ofantligt tråkig. Men jaja, kanske blir bra ändå. Kommer den 13 december.

Star Wars: The Rise of Skywalker

J.J. Abrams är tillbaka med den tredje och avslutande filmen i den nya Star Wars trilogin som tar vid där den tidigare, Last Jedi, avslutades.

Ser så himla mycket fram emot denna. Årets film? Hm.. möjligtvis. Trots Endgame och en Tarantino-film. Svårslaget men kan ändå vara så. Får se i årsskiftet. Glad att J.J. Abrams är tillbaka, och håller alla tummar jag kan för att denna är bra. Kommer den 18 december.

Andra biopremiärer:
 • Gemini Man, ett actionäventyr med Will Smith.
 • Judy, om den älskade Judy Garland med Renée Zellweger i huvudrollen
 • Maleficent: Mistress of Evil, fortsättningen på den första filmen med Angelina Jolie och Elle Fanning
 • Zombieland: Double Tap, tio år senare kommer uppföljaren till den hyllade zombiefilmen
 • Terminator: Dark Fate, både Linda Hamilton och Arnold Schwarzenegger är tillbaka i sina roller för första gången sedan 1991
 • The Goldfinch, som jag nämnde i inlägget om september men visar sig komma senare i oktober istället
 • Last Christmas, en romantisk julfilm med Emilia Clarke och Henry Golding
 • Om det oändliga, en ny Roy Andersson film
 • After the Wedding, en amerikansk remake på den danska filmen av Susanne Bier
 • Jumanji: The Next Level, gänget är tillbaka men spelet har nu ändrats
 • Frost 2, äventyret med Elsa, Anna, Kristoffer, Olof och Sven försätter

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *