Böcker,  månadssammanfattningar

Wrap-up | Maj, Juni & Juli ’19

Var så extremt dålig på att läsa böcker i maj och juni att jag aldrig gjorde en wrap-up. Kändes dumt med bara en bok. Så istället struntade jag i det, och nu sitter jag här i augusti och missat flera månader. Men under dessa tre månader blev det till slut nio böcker. Vissa har jag inte skrivit en recension på och försöker hålla min kortfattad kring.

Warcross av Marie Lu

Från att nästan helt och hållet avskrivit denna bok som en sådan jag verkligen inte ser fram emot att läsa, pga handlingen så blev det istället en bok jag faktiskt gillade. Positivt överraskad! Och jag tror nog att jag ska läsa fortsättningen på serien. Hela min recension finner ni här! | ★★★½

Dark Places av Gillian Flynn

Jag verkar aldrig bli besviken på Gillian Flynn. Ännu en mörk thriller som får precis samma betyg som de tidigare, nämligen en fyra. Klockren, spännande och mörk. Perfekt blandning! Läs hela min recension här! | ★★★★

Pachinko av Min Jin Lee

Pachinko är en bok som jag gillade väldigt mycket. Det är någonting som är intressant med en stor släkthistoria, att hålla handlingen och familjen intressant genom flera år och generationer. Visserligen var det vissa aspekter och delar av familjen som var mer intressant än andra, men fortfarande en väldigt bra bok. Läs hela min recension här! | ★★★★

Mörket av Ragnar Jónasson

Mörkret är en riktig deckare där en får följa en polis. Gillar vanligtvis inte dem, men uppskattade karaktären Hulda. Hon i slutet av sin karriär. Ska bli kul att läsa de följande böckerna i serien, som utspelar sig innan denna bok. Intressant sätt att start igång en serie. Läs hela min recension här! | ★★★

Vaggvisa av Leïla Slimani

En stark början som tyvärr blev en alldeles för stor besvikelse för mig i slutändan. Det var inte särskilt intressant, och familjen var inte rolig att läsa om. Om det inte vore för det spännande början, så hade familjen ingenting att bidra med. Läs hela min recension här! | ★

Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell

Känner mig faktiskt lite ledsen för att jag inte alls gillade denna bok. Tyckte inte om skrivsättet som Jonas har, det är alldeles för upprepande. Återkommer med en längre recension inom kort! | ★

Åtrå av Bodil Malmsten

Novell av Bodil Malmsten som jag tyckte var lika fantastisk som de andra novellerna som jag läst inom Novellix och deras ”Feministikoner”-ask. | ★★★★

Stormvarning av Maria Adolfsson

Ännu en deckare från en polis perspektiv som jag tyckte var helt okej. Vill inte säga för mycket om min åsikt kring denna, utan låter er istället läsa en längre recension som kommer inom kort. | ★★★

De dubbelt så bra av Bengt Ohlsson

Stundtals en fantastisk bok och stundtals blir jag besviken. Blev besviken mest för att jag visste hur bra den kunde vara då den visade det tidigare. Men jaja, bara för det blev det en trea istället för en fyra. Min recension kommer såklart inom kort. | ★★★


Bästa och sämsta

Den sämsta är faktiskt Jonas Gardells bok och jag vill nästan be om ursäkt för det. Vet inte varför jag känner så, men det gör jag. Bästa blir nog ändå Dark Places av Gillian Flynn. Tog precis platsen från Pachinko.

Antal böcker: 9
Läst på svenska: 7
Läst på engelska: 2
Non-fiction: 0
Ljudböcker: 0
E-böcker: 2
Läst tidigare: 0
Antal sidor: 3 166
Medelbetyg: 2,9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *