Böcker

Böckerna jag vill läsa under sommaren

Idag börjar min semester officiellt. Tre veckor. 15 arbetsdagar och lika många böcker har jag planerat att läsa under sommaren. Läser jag vanligtvis mindre under sommaren? Ja. Kommer jag ha en chans att läsa klart alla på min semester? Nej. Kommer jag kanske läsa klart innan 1 september? Kanske. Men tycker verkligen inte att jag ska försöka lova någonting.

Mer än hälften har jag lånat på biblioteket så de ska ju helst tillbaka innan ett visst datum – som just nu kan förlängas drygt 99 gånger så länge ingen lånar. Sjukt länge. Så de är ändå överst på min lista att läsa. Speciellt två som jag har haft i en evighet hemma (Den underjordiska järnvägen och Om skönhet). Har också köpt böcker! Vet inte vad som hände där. Köper i princip väldigt sällan böcker. Två har inte kommit än, men ska komma denna vecka. Väldigt exalterad till att läsa de böckerna såklart.

Böckerna jag vill läsa under sommaren:

 • Jude the Obscure av Thomas Hardy
 • The Jane Austen Book Club av Karen Joy Fowler
 • Tess d’Urberville av Thomas Hardy
 • Giovannis rum av James Baldwin
 • 4 3 2 1 av Paul Auster
 • Americanah av Chimanda Ngozi Adichie
 • Weather av Jenny Offill
 • Den underjordiska järnvägen av Colson Whitehead
 • Om skönhet av Zadie Smith
 • Min mörka Vanessa av Kate Elizabeth Russell
 • Samlade verk av Lydia Sandgren
 • I’m Thinking of Ending Things av Ian Reid
 • The Deep av Rivers Solomon
 • Makten av Naomi Alderman
 • Folk med ångest av Fredrik Backman

Det skulle vara kul att höra era planer för sommaren. Är det någon eller några böcker som ni har tänkt försöka er på nu när det är semestertider?

En kommentar

 • Alba

  Oj så många böcker du tänkt läsa! Backmans ”Folk med ångest” ligger också i min sommarhög och väntar på att bli läst 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *