Böcker,  månadssammanfattningar

Böckerna jag läste i maj 2020

14 böcker blev det i maj! Tycker det är otroligt mycket för att vara mig. Tio böcker då har jag verkligen varit duktig och nu ännu fler! Wow. Också en bra variation av böcker. Böcker som jag har bara plockat upp, årets bok nomineringar och gamla Women Prize vinnare och en ny nominering för i år. Och till och med några ljudböcker.

Böckerna jag läste

  1. Tigern i Galina – Téa Obreht| ★★
  2. Mitt liv som råtta – Joyce Carol Oates | ★★★★ 
  3. I oxögat – Ida Andersen | ★★★ 
  4. Lycka till med resten av livet – Isabel Boltenstern | ★★★★
  5. Bergens stjärnor – Jojo Moyes | ★★★★
  6. Brevvännerna – Eli Åhman Owetz | ★★★
  7. Skuggjägaren – Camilla Grebe | ★★
  8. Terapeuten – Helene Flood | ★★★ 
  9. Jamåhonleva – Anders Roslund | ★★
  10. A Thousand Ships – Natalie Haynes | ★★★ 
  11. Misstag i Moskva – Simone de Beauvoir | ★★★★★ 
  12. The Monkey’s Paw – W.W. Jacobs | ★★★★★ 
  13. The Test – Sylvain Neuvel | ★★★★★ 
  14. Half of a Yellow Sun – Chimamanda Ngozi Adichie | ★★★★ 

Mitt Goodreads-mål

56 %

Har läst 31 stycken av mitt mål på 55 stycken böcker. Ligger väldigt bra till och är just nu 9 böcker före det tempot jag borde hålla för att klara av målet. Bättre än så kan man knappast börja sommaren på. Den delen av året jag troligtvis läser minst. Konstigt nog.

Bästa och sämsta

Sämsta boken för månaden blir Jamåhonleva. Förstår att den kanske inte är dålig för er som gillar deckare eller läst andra böcker ur samma serie. Men för mig kom jag liksom ingen vart och kände mig bara mer och mer besviken för varje sida jag läste. Hade tre stycken fem poänger denna månad så det är svårt att ta en favorit. Alla var tre väldigt korta berättelser. Den jag kommer ta med mig längst är nog ändå The Test. Gillade den, den överraskade mig och jag tycker fler borde läsa den. Och helst utan att veta någonting om den.

Planer för juni

Jag har flera böcker hemma som jag ska läsa. Den jag har redan påbörjat lite smått är Stanna hos mig. Annars blir det i alla fall minst tre stycken till av Årets bok nomineringarna. Efter det bör jag ha två kvar. Får se när jag läser dem. Väntar i kö på de hos biblioteket. Men de är ju självklart populära och någonting flera vill läsa just nu.

Antal böcker: 14
Antal sidor: 4 517
Läst på svenska: 10
Ljudböcker: 3
Könsfördelningen: 80 % kvinnor och 20 % män

Medelbetyg: 3.5
Läst tidigare: 0
Läst på engelska: 4
E-böcker: 0
Länder: Serbien, USA, Sverige, England, Norge, Frankrike, Kanada, Nigeria

En kommentar

  • Lena

    Bra jobbat. Jag har anmält mig till en läsmaraton denna månad men vet inte hur det kommer att gå då min läsning är en berg o dal bana just nu. Åh En Halv Gul Sol fick jag av min lärare i studentpresent, den är riktigt bra om än hemsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *