Serier

Élite | Säsong 3

Äntligen såg jag tredje säsongen av Élite, och kan skriva om mina tankar kring den. Kommer såklart innehålla flera spoilers. Så om ni inte heller har sett den rekommenderar jag såklart att göra det först. Alla tre säsonger finns på Netflix och ni kan läsa mina tankar kring första säsongen här och andra här!

Det har alltid hänt någonting i varje säsong och att vi får följa karaktärerna fram till det ögonblicket. Första handlade om mordet på Marina, andra vem som dödade henne och Samuels försvinnande. I tredje fick vi se att Polo där – men vem dödade honom? Många misstänka då han inte är särskilt populär efter mordet på Marina.

Eftersom Polos nya flickvän, Cayetana, har gömt mordvapnet är det enbart Polos ord mot Carla. Han kommer fri efter att Carla ljuger i rättegången. Blir så irriterad på henne, men hon har inte haft det enkelt i denna säsong. Förbjuden att dejta den hon vill, har sin pappas krav och familjens ekonomi och rykte hängde över sig och mycket mer. Droppen kommer när hon är helt själv och utanför samt tvingas låtsas dejta en ny karaktär – Yeray. Så Polo kommer tillbaka till skolan där många avskyr honom.

Vänskaper vill inte visste vi behövde

Två fina vänskaper kom den här säsongen. Samuel och Guzmán har gått från fiender till vänner. Tillsammans skapar de ett Twitter-konto för att mobba Polo via. Deras avsky för honom tar över hela deras liv. Förutom när Samuel dejtar Rebeca samtidigt som han bugar hennes hus med hjälp av polisen och Guzmán som hjälper Nadia trots de inte är tillsammans. Fint!

Lu är min favoritkaraktär. Hon har faller rätt hårt i tredje säsongen. Efter ha berättat sanningen för sin pappa angående Valerio. Helt enkelt att Valiero inte utnyttjade henne utan det var ömsesidigt kastar han ut henne (från hon blir 18 år) och att hitta ett universitet som kan ta emot henne utan pengar blir nästa målet. Där Nadia står i vägen, som också behöver det. De finner en vänskap och börjar stötta varandra påväg mot Columbia University istället.

Hälsa och kärlek

Ander – har han någonsin haft det enkelt? Ogillade han så mycket i förra säsongen efter att han var taskig mot Omar, inte gjorde något åt att Polo erkände för honom osv. Nu får han både leukemi OCH Omar bestämmer sig för att vara otrogen med sin systers pojkvän. Snacka om lågt!

Polo må vara en mördare och har inga vänner. Men han har också en riktigt svin till flickvän. Synd bara att han inte förstår det själv. Efter Samuel och Guzmáns tweets vill han bort och planerar på gå i annan skola, men efter att Cayetana skickat informationen till skolorna som inte längre vill ha honom … sen dör han.

Vem dödade Polo?

På examenfesten är många arga på Polo. Han har planerat att erkänna för polisen men går först till festen för att prata… Det slutar med att Lu är full, arg över stipendiet och råkar mer eller mindre döda honom. Alla går ihop och skapar en slags pakt där alla tar i mordvapnet, skyller på varandra för att inte polisen ska förstå vem som faktiskt gjorde det, och alla går därifrån fria.

Vad hände sen?

Carla sticker till universitet och lämnar Valerio (av alla!) hand om hennes företag. Wow. Sämsta beslutet. Nadia och Lu sticker till New York – och jag tror inte de kommer vara med i nästa säsong. Så tråkigt! Favoritkaraktärerna. Nadia och Guzmán fick i alla fall ett fint ögonblick.

Samuel, Guzmán och Rebeca blev avstängda från skolan innan slutproven och måste gå om sista året på skolan. Tillsammans med Omar och Ander. Så hälften av gänget får ännu en år på skolan. Bra sätt att lösa framtiden för en serie som kretsar kring High School som Élite gör.

Élite har blivit upplockad för en fjärde och femte säsong.

Titel: Élite Medverkande: Min El Hammani, Itzan Escamilla och Miguel Bernardeau Genre: Chrime, Drama och Thriller År: 2018 –  Network: Netflix Mitt betyg: ★★★

En kommentar

  • Lena

    Kändes som en säsong där alla karaktärer kämpade/ändrade personlighet. Tror dem slutade i serien nu då dem anställt nya skådespelare som skall dyka upp i nästkommande säsonger. Vilket är synd för jag kommer att sakna gänget! Men kanske är dags för lite nytt blod hehe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *