Filmer,  Serier

Vad hände med Cher? Clueless kommer som serie

Går det att göra en bättre version av Clueless än den som redan finns? Ash if! Det går troligtvis inte heller att göra en bättre Cher än Alicia Silverstone. Den som väntar får se för NBC Universal har plockat upp den och kommer sända den på sin streamingtjänst Peacock. 

Serien kommer inte kretsa kring Cher eller ha samma handling som filmen från 1995. Som i sin tur är löst baserat på Jane Austens Emma. Istället kommer fokusen vara på hennes bästa vän, Dionne, spelad av Stacey Dash i filmen. 

När Cher försvinner får Dionne ta klivet in i hennes skor och ta över hennes plats. Men hur hanterar man trycket från att vara den nya populära flickan i skolan samtidigt som det löser upp mysteriet kring vad som hände med hennes bästa vän?

Att ha ett mysterium inbakat i tonårsdramat känns väldigt i linje med vad som visas just nu. Många tonårsdraman har just det såsom RiverdalePretty Little LiarsElité osv. Det kan nog också bli en trevlig tvist på handlingen.

Jag är lite orolig över serien. För det var kombinationen av Alicia Silverstone, Brittany Murphy och Paul Rudd, med Heckerlings starka manus, färgglada kläder som gjort den här filmen till en klassiker. En film som jag skulle nog kunna se varje dag… eller i alla fall en gång i månaden. Tror dock att den kan göra sig väldigt bra i det lite mer moderna samhället där materialismen är ännu mer påtaglig. 

Vi vet ännu inte när Clueless kommer som serie. Just nu verkar det inte heller som att Peacock kommer till Sverige. Inte än i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *