Serier

Élite | Säsong 2

Titel: Élite
Medverkande: Min El Hammani, Itzan Escamilla och Miguel Bernardeau
Genre: Chrime, Drama och Thriller
År: 2018 –
Network: Netflix
Mitt betyg: ★★★

Andra säsongen av detta spanska tonårsdrama är tillbaka. Élite är en sexig, ångande och otroligt dramatisk serie. En riktigt smarrig serie som en blir lätt beroende av med deras relationer och blod.

Detta är en serie där de blandar mord men tonåringar. I första handlade det om mordet på den rika tjejen, Marina, och där den bråkiga, fattiga killen blev anklagad för mordet. Nu handlar det istället om ett försvinnande. Samuel, vars bror blivit anklagad, försöker lista ut vad som faktiskt skedde. Vem mördade Marina och låter en oskyldig sitta tjugo år i fängelse? Han kommer närmare och närmare sanningen när han en dag försvinner. Vem ligger bakom försvinnandet? Och kommer sanningen komma fram?

Tre nya karaktärer kom rakt in i serien och rörde om en hel del. Rebecca, tjejen med riktigt mycket attityd men otroligt gott hjärta. Hon blir snabbt vän med Samuel och Nadia. Hon hjälper dem att leva lite och ha kul. Tycker synd om henne när hon faller för Samuel men han ser bara en annan. Mer om hans kärlek senare. Dock rör hon upp en del när vi inser att hennes mamma är någon form av droglord, och Samuel börjar göra leveranser för henne för att få pengar. Dumma människor och att Samuel är försvunnen. Sammanträffande?

Cayetana gick från en hyfsat intressant karaktär till vara den mest irriterande personen jag någonsin har sett. Hon är verkligen inte en favorit som ni kanske förstår. Hon framställer sig själv som rik, som lockar bland annat Lu direkt. När hon i själva verket också är en del av den andra klassen. Hennes mamma är städerskan på bland annat skolan. Var det meningen att vi skulle tycka synd om henne? För det hon gör i slutet. Wow. Vilken jubelidiot. 

Foto: Manuel Fernandez-Valdes

Sist, men absolut inte minst har vi Valerio. Halvbror till Lu och en karaktär jag inte riktigt kunde sätta fingret på. När han inte tog droger och skapade problem var han en fin karaktär, speciellt mot Nadia. Gjorde lite ont i hjärtat när han sa sin hemlighet för henne och att det var kul att vara vän med henne. För nu skulle hon inte vilja. Han är kär i Lu. Om de inte hade varit halvsyskon hade jag tyckt det var sött. Okej, jag tycker det är sött. Ber verkligen om ursäkt för det. Förstår inte varför de var tvungna att vara det. Kunde de inte varit lite mindre släkt? Typ bonussyskon, som inte bodde med varandra, lite som Clueless? Eller?

Andra kärlekspar var ju självklart Ander och Omar. Två som jag hade väntat på att se mer av. Och det fick jag. De hade en riktig berg-och-dalbana. Både fina stunder och fruktansvärda. När Omar känner sig fri och är för första gången den han vill vara. Men det är för mycket för Ander. Fuck you Ander. Ander hade ingen bra säsong. Detta och hur han får reda på vem som mördade Marina, men säger ingenting. Inte ens när han blir tillfrågad rakt ut. 

Sedan har vi självfallet triangeldramat mellan Nadia, Guzmán och Lu. Guzmán och Lu har hittat tillbaka till varandra efter sorgen av Marina. Dock räcker det inte helt för honom då han har ögonen åt Nadia. Såklart blir det till slut Nadia och Guzmán. Men inte utan en hel del krångel, som bland annat en sexvideo och att Nadia tvingas berätta för sina föräldrar.

Foto: Manuel Fernandez-Valdes

Sanningen om mordet och Samuels försvinnande då? Samuel gör allt för att få reda på vem som mördade Marina. Så långt att han till och med ingår i ett förhållande med Carla. Blir så kluven till Carla. Hon var nog en av de jag hatade mest i förra säsongen, och hon gör så många fel här. Vi får se en mjukare sida hos henne när hon är med Samuel. Plötsligt känns hon helt okej. 

Med tanke på hur Guzmán var mot polisen, och väldigt kaxig och hela ‘bryr mig inte’-attityden så kändes det som han hade någonting med Samuels försvinnande. Det visade sig att det var så… fast han arbetade med Samuel. De använde hans försvinnande till att lura fram den riktiga mördaren. Och de lyckas. Carla går till polisen och angiver Polo. Men först går hon till honom och varnar honom. Cayetana, som är kär i Polo, bestämmer sig för att rädda honom och hittar mordvapnet helt själv (!) och plötsligt blir Polo fri. För det finns inga bevis mot honom. Och såklart har Nano flytt landet så han är fortfarande huvudmisstänkt.

Foto: Manuel Fernandez-Valdes

Vad tyckte jag? Blir så provocerad över att ingen säger någonting till Guzmán eller polisen. Tycker Ander har varit en riktigt jobbig person, och jag gillar ju honom. Gillar att Nadia börjar bli mer och mer sin egen person, samtidigt som hon kommer överens med sina föräldrar. Scenen när de kramades var så viktig. Var lite komiskt hur Samuel blev mer och mer lik Nano, till både personligheten och utseende. Min favorit denna säsong var faktiskt Lu. Vilket förvånar nog ingen mer än mig själv. Väldigt oväntat.

Nästa säsong

Om det blir en tredje säsong, vilket jag tror. Måste den handla om ett mord eller liknande. Som de två tidigare. Då måste det handla om vem som dödade Polo. För han är den mest utsatta personen. Han är hemsk, så det är helt … okej.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *