Serier

Élite | Säsong 1

Élite

TITEL Élite | SKAPARE Darío Madrona & Carlos Montero | MEDVERKARE María Pedraza, Itzan Escamilla & Miguel Bernardeau | GENRE Crime, Drama & Thriller  | PREMIÄR 2018 – | NETWORK Netflix

HANDLING

Efter att en skola kollapsar hamnar tre tonåringar på en exklusiv privatskola. Det blir en konflikt mellan dem och de rika studenterna. Till och med så långt till mord.

JAG TYCKER

Élite är den serien som jag kände att jag behövde nu. Det är fullt med drama med tonåringar som beter sig allt annat är just tonåringar. Att vi ska på riktigt tro att de är 16 år är stundtals ett skämt. Eller är det bara jag som blivit gammal och tror annorlunda om ”dagens ungdomar”.

Har ni hört talas om Élite har ni säkert hört liknelser till andra serier. Den är på sitt sätt lik Gossip Girl med sitt överdriva drama, rika tonåringar som möts av de fattiga med mera. Samt valfri serie som handlar om ett mord där vi vet att det kommer ske, vi vet till och med vilken karaktär som dör – men inte vem som är mördaren. Trots liknelser med andra serier står den sig ändå väldigt ensam i sin story och gör den till någonting som vi känner igen, men ändå inte sett tidigare.

Vi får följa de mest stereotypiska karaktärerna vilket både är skönt att vi vet vart vi har dem, men fortfarande intressant då de förändras genom tiden. Vi har rikemansbarnet som är i början ett svin och mobbare men det visar sig att han har ett hjärta. Vi har flickan som är rebellisk och gör allt för att stå emot sina föräldrar. Den fattiga pojken som vill fånga den rika flickans hjärta. Den annorlunda flickan som blir det ”ologiska” kärleksintresset för den rika och snobbiga killen. Pojken som kämpar med att uppfylla sin pappas förväntningar och vara sann till sitt hjärta med vem en ska älska.

Élite

Élite är en serie jag varmt rekommenderar. Den har det som en tonårsserie ska ha; sex, droger, klasskampen och vänskaper som går i kras. Men den tappar ändå inte sin fokus och allt är kopplat till huvudstoryn. Ingenting är till slumpen. Det är både bra och mindre bra. För även om jag kanske tokhyllar serien så finns det saker som jag tyckte mindre bra om. Till exempel triangeldramat mellan Christian, Carla och Polo som bara var konstigt, onödigt och irriterande. Ville nästan spola förbi alla deras scener men ville inte missa någonting viktigt då allt är kopplat. Sedan fanns det fantastiska par som var kul att följa. Med det sagt fanns det ett par som jag aldrig förstod mig på och kändes lite förhastat. Kan bero på att det enbart är åtta avsnitt och vissa saker behövdes skyndas på.

Spoilers: (markera nedan för att läsa)

Klarade inte av Marina. Den karaktären gjorde mig vansinnig många gånger. Hon tänker enbart på sig själv… Det var till och med stundtals att jag blev glad att det var just hon som dör. Det var hennes relation med Nano som jag aldrig riktigt förstod. Det bara hände och plötsligt gillade de varandra så mycket att de till och med funderar på att rymma iväg med varandra och skapa en familj.

Christian är nog den sämsta vännen någonsin. Han låter sin bästa vän hamna i fängelse över ett mord han inte begått för att han vill hålla sig på god fot med Carla…? Vem är hans ens? Usch!

NÄSTA SÄSONG

Det blir en andra och till och med en tredje säsong. Vi får vänta ett år dock till vi ska återse karaktärerna. Antagligen hoppar den på där vi lämnande. En karaktär dog och en annan hamnade i fängelse. Det ska bli kul att se vad som sker med karaktärerna efter dessa stora händelser.

★★★½

Har ni sett Élite?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *