Serier

Vecka 47 | Veckosammanfattningar | 2019

Den här veckan var det inget Prodigal Son avsnitt. Den kommer tillbaka denna veckan, vecka 48. Men alla andra serier har en paus då så nästa veckosammanfattning kommer senare då jag väntar in de andra serierna som är en paus på. Onödigt att göra en sammanfattning på en serie. How to Get Away with Murder har gått in på paus en längre period och hade sin höstavslutning nu.

SUPERGIRL | 5.07 Tremors

Är så kluven! Jag blev så ledsen när Lena äntligen berättade för Kara om hennes svek och att hon bara använde henne. Hur Lena beskrev det, och jag känner faktiskt med Lena. Hela den där grejen att allt hon inte vill är att någon som ljuga och förråda henne när det är precis det Kara gjort. Samtidigt som hon talar om att hon inte vill vara skurken. Ursäkta? Hon har gjort flera tvivelaktiga saker genom åren och att använda människor som försökskaniner och styra dem.. det är hennes fel. Inte Kara. Så en del tycker synd om henne och andra tycker hon är en tönt. Och Kelly dumpade Alex för att hon inte orkar vara orolig för Alex liv när hon jobbar. För att Alex inte skickade ett sms om att hon var okej när hon svimmade efter en bomb. Alltså, kom igen? Det var lite töntigt. Dock lider jag med Alex. Att hon aldrig ska få vara lycklig. Först är barn ett problem, och nu jobbet.

THIS IS US | 4.09 So Long, Marianne

Jag var inte beredd på ett så känslosamt avsnitt, trots att jag borde ha vetat bättre med tanke på att det var Thanksgiving och det rör alltid upp känslor från olika håll. Nick firar sin första med Pearson familjen och tar med sig sin tradition med Jack, nämligen cirka två kilo räkor. Som vi ser är en tradition som fortsätter i alla fall med baby Jack som vuxen. Det mesta som sker i avsnittet har också ett avstamp om vad som sker om nio månader. Och det är så mycket! Rebeccas minne har blivit värre. Kate använder Pearson som efternamn och vi ser inte Toby eller baby Jack. Är de skilda? För de är ju verkligen inte i en bra fas just nu. Kevin har gått från singel till att ha en gravid fästmö. Vem? Antingen någon han känner med tanke på att det är en kort tid, typ Sophie eller Cassidy. Eller bara ett barragg och eftersom han vill ha barn och är oftast snäll så blir de också förlovade. Och Kevin säger att han och Randall inte pratar med varandra. Är det bara Kevin eller hela familjen? Varför? Möjligtvis pga han visste om Rebeccas minnesproblem, men ärligt, inte prata med varandra pga det? Hm… This Is Us har blivit riktigt bra nu igen!

Randall och Rebecca har ett gräl i This Is Us Foto: NBC
RIVERDALE | 4.07 Chapter Sixty-Four: The Ice Storm

Det är Thanksgiving i Riverdale, staden som precis låtit Hiram bli borgmästare. Men låt oss först diskutera en annan orimlig grej, Cheryl och Toni. Att Cheryl har blivit galen är en sak, men hur lugn Toni är. Det är bara sjukt! De har inte integrerat med en annan människa (förutom Cheryls konstiga släkt) på flera avsnitt. Låt Jason dö, dumpa dockan, bränn upp huset, och bara stick. Nu. FP och Alice är supersöt, och efter ha bråkat med Hiram bestämmer sig FP för att han kan vara gängledare och polis samtidigt.. Låter vettigt. Not. Archie håller en middag för alla ungdomar som inte har någonstans att gå, och det blir lite kaos men ordnar såklart upp sig. Jughead och Betty fortsätter leka detektiver och tar sig an Chippings självmord… så han dog faktiskt. Ojdå.

SINGLE PARENTS | 2.08 Every Thursday Should Be Like This

Även i Single Parents är det Thanksgiving. Och de har en fest där alla är par utan Angie. Men hon lyckas ändå börja prata med Wills flickvän… Men det visar sig att hon inte gillar Sophie. Och hur kan Will som gör allt för sin dotter, kunna vara med någon som inte gillar hans barn? Hmm… och när ska Angie bara inse att hon faktiskt gillar Will?

SUPERNATURAL | 15.06 Golden Time

Eileen är tillbaka och gör att hon och Sam åker ut på ett äventyr inblandat med en hel del häxor (och kvarlevorna efter Rowena). Dean är mest bitter och går runt i mjukisbyxor hemma i bunkern. Han kommer dock och hjälper till, men är fortfarande inte särskilt optimistisk. Eileen får ett lyckligt slut, och Cas fortsätter att jaga monster och lyckas döda en Djinn. Dean måste verkligen komma ut sin deppiga situation och bli vän med Cas samtidigt som han ska vara trevlig mot Sam igen.

Det blev en bra Thanksgiving i Riverdale trots allt. Foto: Dean Buscher/The CW
LEGACIES | 2.06 That’s Nothing I Had to Remember

Hope var rädd att Landon skulle välja Josie trots att han kom ihåg henne. Nu minns han. Och han är förbannad på Hope att hon inte berättade, men han väljer ju ändå Josie. Så mitt hjärta är lika krossat som innan. Nu minns folk henne, men hon är fortfarande ensam. Gillar dock lite Ethan så kan väl spela vidare på det, samtidigt som jag är lite trött på Josie. Älskar att Freya kom förbi och hon fick i alla fall en familjemedlem hos sig. Älskar också att Freya döpte sin son till Nik. Så fint!

HOW TO GET AWAY WITH MURDER | 6.09 Are You the Mole?

Detta var höstavslutningen och vi kommer inte återkomma till detta gäng förrän nästa år och just nu verkar det peka på slutet av april! Därför hände det självklart en hel del tunga saker i detta avsnitt. Vi fick reda på att det fanns en mullvad i gänget som varit där sedan Sams mord, dvs. säsong ett. Asher är mullvaden. Och nu är Asher död. Vem som gjorde det är fortfarande oklart och både Conner och Michaela är misstänkta. Tråkigt att Asher dog och speciellt att han dog som en mullvad. Laurel dök upp snabbt via telefonen för att säga att hon inte var en mullvad, att bebisen mår bra och att Tegan var den som hjälpte henne. Hoppas vi får se mer av Laurel. Det borde vi! För sedan kommer såklart scenen med Annalises begravning och vem dyker inte upp om inte Wes! Hallå?! Du ska ju vara död. Vad händer? Vet Laurel om detta? Svaret får vi antagligen i april.

THE BLACKLIST | 7.08 The Hawaladar

Red är faktiskt rädd just nu. Det är nog första gången, och det är därför rätt underhållande. Även om jag såklart vill att det ska gå bra för honom. Agnes målar en död person och Liz börjar äntligen fatta att det är någonting skumt med grannen. Alldeles för sent dock, men vadfan, bättre sent än aldrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *