You
Serier

You | Joe har hittat en ny tjej att följa

You, säsong 2 som sänds på Netflix

Sedan de flesta serier jag ser har gått på jullov har jag knappt sett ett avsnitt av en serie – och det har varit väldigt skönt! Ibland hamnar jag i en svacka när det kommer till serier och det har varit en väldigt passande nu i och med ledigheten. Men under den här perioden har jag ändå klarat av att se andra säsongen av You där vi ännu en gång får träffa Joe. Har ni sett den? I så fall, berätta lite vad ni tycker!

Jag skrev efter första säsongen att jag inte trodde den skulle följa andra boken med en flytt till en ny stad på grund av att Candace dök upp i slutet. Men jag hade fel. Joe flyttar till LA och byter namn till Will. Han har en idé om att han ska lämna allt som skedde i första säsongen bakom sig men det förändras när han träffar Love.

Nytt liv i samma handling

Blev faktiskt väldigt förvånad att You blev så populär som den blev. Borde inte ha blivit det egentligen med tanke på all true crime som finns runt omkring oss som alla älskar i både serier och podcasts. Är det mig som det är fel på att jag inte är helt förälskad i denna serie? Hm… kanske det är så. Är glad att de bytte stad för att få in nya influenser och blåsa nytt liv i den annars tröttsamma handlingen. För jag är fortfarande i mina tankar att detta inte kan hålla på hur länge som helst. Trots det är den förnyad, och jag tror det även ska komma flera böcker.

You
Joes ex Candace dyker upp och skakar om hans värld

Hur som helst, en flytt var nyttigt. LA blir också som en karaktär i serien i sig, lite som New York var i första säsongen. Atomsfären och hur människorna är. LA är den ytliga staden där folk verkligen bryr sig om sin Instagram och att dricka de specifika juicerna. Motsatsen till Joe helt enkelt. När han träffar Love blir han nästan imponerad att hon har ett privat konto.

Inte helt övertygad över You

Visserligen försöker Joe på sitt sätt vara lite annorlunda, men det går ju åt skogen rätt fort, men jag tycker verkligen att detta är en serie som trampar på samma ställe. Lite för mycket. Vi kan premissen och blir inte förvånade över någonting. Inte ens twisten i slutet som jag nästan kunde förutse och blev inte så imponerad över.

Jag är i alla fall inte helt övertygad över serien. Men kan ändå förstå varför andra gillar den. Håller tummarna att ingen ser detta som en romantisk serie där de gillar Joe. Alltså, Joe är ingen dålig karaktär. Han är hemsk, men eftersom alla karaktärer runt omkring honom är nästan värre är det nästan helt okej att han är som han är. Fast han är fortfarande inte är en bra karaktär.

Titel: You
Medverkande: Penn Badgley, Ambyr Childers, Victoria Pedretti
År: 2018 –

Skapare: Greg Berlanti, Sera Gamble
Genre: Crime, Drama, Romance
Network: Netflix
Mitt betyg: ★★

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *