Serier

You | Säsong 1

You

TITEL You | SKAPARE Greg Berlanti & Sera Gamble | MEDVERKARE Penn Badgley, Elizabeth Lail & Luca Padovan | GENRE Crime, Drama & Thriller | PREMIÄR 2018 | NETWORK Lifetime

HANDLING

När hon kliver in i bokhandeln där han arbetar är han förlorad. Han måste få veta allt om henne. Måste få ha henne för sig själv. Så han börjar följa efter henne, spionera när hon träffar andra män, bryta sig in i hennes lägenhet, stjäla hennes telefon och hacka hennes e-post. Han kommer inte att låta något, eller någon, stå i vägen för deras kärlek.

JAG TYCKER

Det är alltid konstigt att se en serie när en läst boken och vet hur den ska sluta. Tänkte alltid att den kunde ta en annan vändning än boken – men faktiskt så höll den sig rätt nära handlingen hela tiden. Förutom vissa detaljer. Återkommer med en specifik senare.

You

You är en helt okej serie. Den är bra gjord. Den är spännande. Gillar på ett sjukt sätt hur en ändå hejar lite på Joe. När vi vet att han är både en stalker och mördare. Det vill säga inte en trevlig person. Men tyvärr hejar jag inte lika mycket om honom som jag gjorde i boken. Antar att det handlar delvis om författarknep och kanske valet av skådespelare…? Inte för att Penn Badgley är ett dåligt val – han är jätteduktig här men bara det att jag har svårt att inte se Dan Humphrey.

Glad att den enbart var tio avsnitt för annars hade den lätt kunnat bli för mycket. Det är ingen serie som jag tror kan hålla på i all evighet, även om det finns två böcker. Så var det ändå bra. Lagom djupgående. Ska också säga att jag var orolig över tempot. Den gick väldigt fort framåt och var inte alls beredd på att det gick så fort för Joe att påbörja sin stalkning till att bli en bra vän/partner till Beck. Men ju mer jag såg så blev jag mer och mer bekväm med tempot. Plötsligt kändes det relevant till hur ändå kort säsongen är.

NÄSTA SÄSONG

Jag chansar på att det är här som serien går ifrån boken. För boken ska handla om (inte läst tvåan) om att Joe flyttar och ’tar med sig sina intressen’ till en annan ort. Men tror inte serien kommer gå dit. Den öppnade upp för en annan storyline som jag förvånansvärt är rätt intresserad av. Så därför kommer jag nog se den andra säsongen för att släcka min nyfikenhet.

SPOILERS: (markera nedan för att läsa den delen)

Hur känner vi egentligen för att Candace lever? För hon är ju död.. i boken. Och med tanke på hur Joe reagerar när han ser henne i slutet så känns det som han trodde hon var död. Det kan i alla fall bli rätt intressant i fortsättningen. Samt känns det inte som Joe kommer ha stora problem – efter att ha haft det rätt lätt hittills. Jag menar, kan minnas fel men han lämnade väl rätt stora DNA hos Peach. Det måste väl ifrågasättas. Tycker också synd om Paco som får massa mördartips. Vill inte att han ska bli samma som Joe. 

★★½

Har ni sett You?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.