Böcker

Vad jag läste under 2019

Vilka böcker som var mina favoriter under 2019 kommer senare, men först tänkte jag kolla lite vad jag faktiskt läste under 2019. Hur många böcker, hur många som blev fullpoängare med mera.

Mitt läsmål

100 %

Jag klarade målet. Precis. Den 29 december läste jag ut den sista boken som gjorde att jag under 2019 läste 50 stycken böcker. Totalt läste jag 19,872 sidor. Självklart är jag nöjd att jag klarade mitt mål.

Favoritbok under året

Nu blir det ju lite av en spoiler för min bästa böckerna-lista som kommer att komma. Men tror ni ändå kanske har listat ut det. Årets favorit är Lanny av Max Porter.

Boken jag gillade minst

Tror det faktiskt blir Will Grayson, Will Grayson av John Green och David Levithan som jag verkligen inte förstod alls om jag ska vara helt ärlig.

Boken jag blev mest besviken över

Wuthering Heights av Emily Brontë. Trodde det skulle bli min nya favorit och blev inte alls imponerad… Måste läsa om den i framtiden för att se igen.

En bok jag blev förvånad att jag gillade

Warcross av Marie Lu är nog den boken. Mest för att det är en YA-bok och handlar till stor del om ett spel. Och det är två saker som jag inte gillar vanligtvis.

Den kortaste och längsta boken

Blomman av Suzanne Brøgger som är en novell på 32 sidor är den kortaste och den längsta var Under kupolen av Stephen King på 1180 sidor.

Den största läsprestationen i år

Skulle kunna vara en bok, men vill ändå säga att jag läste samtliga böcker som blev nominerade för Årets bok. Inte för att det var många böcker utan för att hälften av dem är deckare och det är någonting jag inte gillar särskilt mycket.

Favoritkaraktär

Kanske supertråkigt att ta en karaktär från en bok som jag läste om 2019… men tror ingen annan har verkligen kommit upp i den nivån. Tror jag. Jag gillar ju alla i The Passage-serien som jag läste ettan och tvåan av under 2019. Till exempel Amy.

böcker
En bok som fick mig att gråta

Tror jag grät en tår till Björnstad av Fredrik Backman, men den som verkligen fick mig att bli ledsen var En katts resedagbok av Hiro Arikawa. Riktigt sorglig bok. Alla som gillar katter kommer fälla en tår.

En bok som fick mig att skratta

Ingen bok vad jag kommer ihåg, men The Last Letter from Your Lover av Jojo Moyes var lätt den som fick mig må bäst i alla fall. Riktig feel good bok.

En ny favoritförfattare

Kanske inte en ny, men jag har nog faktiskt insett att Gillian Flynn och Jojo Moyes gör några riktigt bra böcker. Och att det är dem jag borde gå till när jag vill läsa mörka deckare respektive kärleksromaner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *