Böcker,  Filmer

Att se och läsa i januari

Nu sitter jag här dagen innan nyårsafton och är sjuk. Vill så gärna att det skulle vara en annan dag och inte dagen innan en dag jag inte vill vara sjuk på. Visst, julafton hade varit värre. Men vi har köpt god mat och god dricka. Hade varit fint att ha inte få ont i halsen vid varje tugga, snora ner allt och hosta precis hela tiden. Och såklart, klara av att hålla mig vaken fram till 12-slaget. Håller mina tummar.

Nu under kommande år tänkte jag försöka mig på en sak jag sett andra göra på sina bloggar. Nämligen skriva vad de har tänkt att läsa under kommande månad (ibland är det i helgen osv). Mest för att jag verkligen vill komma igång med de hyllvärmare jag faktiskt har. Men kommer lägga till filmer för vill bland annat bock av mer av IMDb:s 250-lista. Som brukar vara ett mål varje år – och kommer nog vara så under 2019 också.

Att läsa i januari

Att läsa

 1. Wuthering Heights av Emily Brontë
 2. A Thousand Pieces of You av Claudia Gray

Den första är en hyllvärmare som jag gärna vill läsa och hade tänkt läsa under 2018. Den andra är en del av mitt YA-projekt som har gått väldigt långsamt den senaste tiden. Ska också försöka mig på Popsugars Reading Challenge från 2019 som ni hittar här om ni vill göra den tillsammans med mig.

Att se i januari

Att se

 1. 12 Angry Men
 2. Scarface

Nummer 5 och 105 på listan över IMDb:s 250-lista som i och för sig ändrar sig då och då. Men dessa lär inte försvinna i första taget. Har såklart inte sett någon av de två, men alltid tänkt. Johan har sagt att vi borde se Scarface (han har sett den) sedan vi träffades och verkligen pratat om den sedan november. Så januari blir nog månaden! Förhoppningsvis.

Kommentera gärna nedan om ni har läst eller sett någon av dessa. Och vad ni tyckte om de.

5 kommentarer

 • Lena

  Svindlande Höjder är också en av mina Hyllvärmare. Ju längre den står där desto mindre lockar den just nu. Men jag SKA läsa den någon gång i framtiden. Dock är jag inte speciellt sugen på den storyn nu som vuxen som jag var under ungdomen då jag slukade klassiker en efter en. Nu läser jag vad dem handlar om först om jag ska läsa dem alls.

  Vilken rolig lista. Jag skulle behöva göra detsamma! Kanske tar efter dig och skriver en liknande nu efter nyår! 🙂

  • karinsuniversum

   Kul att du också har den oläst hemma. Du kanske blir sugen på att läsa den efter jag också gjort det 🙂 Om du gör en liknande lista så ser jag fram emot att läsa den 🙂

 • Beas bokblogg

  Åh! Funderade faktiskt på att också göra Popsugars reading Challenge men visste inte om jag skulle känna mig tillräckligt motiverad. Såg dock att de två böcker jag läst än så länge under 2019 kvalificerar på två olika punkter så då blir man genast mer motiverad. Haha. Blev mer sugen nu!

  • karinsuniversum

   Jag kommer nog använda mig den väldigt löst. T ex om någon ”råkar” hamna i en kategori – som har hänt dig. Eller när jag har en lässvacka så vet jag vad jag kan börja någonstans. Snarare än att leta ständigt efter en bok från lista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *