Serier

The Punisher | Säsong 2

Säsongsammanfattning för Marvel’s The Punisher säsong 2. Varning för spoilers för er som inte sett första och andra säsongen.

Det börjar lugnt för Frank. Han har lämnat livet som The Punisher och New York bakom sig. Åker runt stad till stad och dricker öl. Ett skönt liv helt enkelt. Men allt ändras när han räddar den unga tjejen, Amy och dras in i samma värld igen. Tillbaka till New York där nu han och Amy blir jagad av en kristen hitman, samt även av den försvunna Billy.

Helt okej andra säsong

Andra säsongen är bra. Tyvärr tycker jag inte den är lika klockren som första. Vad jag tyckte om första säsongen kan ni läsa här. Det kändes som den hade ett större syfte som också var kopplat till just Frank själv. Nu handlar det mer om hitmannen som Amy springer ifrån, samt Billy. Självklart har Frank och Billy en koppling, men det känns inte lika intensivt som det är hans egna hämnd.

Billy Russo med sin terapeut Foto: Cara Howe/Netflix The Punisher
Billy Russo med sin terapeut Foto: Cara Howe/Netflix

Som sagt han den här säsongen två stycken skurkar. Den första, kristna hitmannen, glömmer jag bort ibland. Tycker han är intressant, men inte tillräckligt intressant. Möjligtvis, som han hade varit den enda och fokusen var där. För det är svårt att fokusen hos honom när Billy är med. Billy, som inte har några minnen (nästan), och alldeles för få ärr. Trodde han skulle se värre ut, speciellt med tanke på allas reaktioner. Knappt synbart. Hade hoppats på att han verkligen såg förjävlig ut. Att hans vackra ansikte faktiskt blev förstört. På riktigt.

Frank började acceptera sig själv

Att Billy utsåg sig själv som offret var skrattretande. Åh nej, din bästa vän gjorde lite ärr i ditt ansikte och nu är det synd om dig. Du dödade hans familj. Lägg ner. Och hans psykolog, Krista. Vad var felet med henne egentligen? Det känns som det borde varit något mer än att hon bara föll för Billy och att hon känner för militärer efter hennes pappa. Någonting saknades.

Frank får en ny medhjälpare, Amy Foto: Cara Howe/Netflix The Punisher
Frank får en ny medhjälpare, Amy Foto: Cara Howe/Netflix

För att vara två bra skurkar kändes det inte helt värt det. Andra säsongen är svagare. Det jag gillade var relationerna. Som vanligt alltså. Speciellt Curtis som verkligen är en vän som en kan lita på. Gillade även Amy, och deras kram i slutet var så fint. De gick från att behöva stå ut med varandra till att faktiskt bry sig. Men det kanske mest intressanta med denna säsong var nog att Frank insåg att han är den här personen. Och han började acceptera det.

Tråkigt att The Punisher bara fick dessa två säsonger. För det är underhållande att se Jon Bernthal slå sönder människor och bara vara den våldsamma personen han är. Det hade varit kul att se han mer nu när han hade ändå accepterat sig själv.

★★★½

TITEL The Punisher MEDVERKANDE Jon Bernthal, Amber Rose Revan och Ebon Moss-Bachrach GENRE Action, Adventure och Crime ÅR 2017 – NETWORK Netflix och Marvel Production HANDLING Efter att ha fått hela sin familj mördad blir krigsveteranen Frank Castle en brottsbekämpare med målet att hämna deras död.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *