Serier

Marvel’s The Punisher | Säsong ett

The-Punisher

Titel: The Punisher Skapare: Steve Lightfoot Medverkande: Jon Bernthal, Amber Rose Revah & Ebon Moss-Bachrach Genre: Action, Adventure & Crime Premiär: 2017 – Network: Netflix, ABC & Marvel Production

Handling,

Efter att ha fått hela sin familj mördad blir krigsveteranen Frank Castle en brottsbekämpare med målet att hämna deras död.

Tankar,

The Punisher fick en bra introduktion i Daredevil och nästan tog över hela showen. Det är skönt att ha bakom sig när en går in i en egen säsong. Vi behöver inte få en introduktion, bakgrundsberättelse. Bara att hoppa in, tuta och köra. Är glad att Frank Castle fick en egen serie. Hans berättelse är värd att framhäva.

Det bästa

Jag gillar verkligen skurken i The Punisher. Eller snarare idén av skurken. Det är inte några maktberoende personer som vill ta över staden New York. Utan skurken var regeringen. Deras kriminella, undangömda handlingar i militären. Känns modigt av serieskaparna. Detta beslut passar både serien, dagens samhälle och hjälten i dramat – Frank Castle. Han är en person som drivs av rättvisa, speciellt när det kommer till hans roll i militären. Sedan måste det finnas ansikten till skurkarna. Tyckte de funkade. Både Rawlins som hjärnan och den högt uppsatte och Billy Russo, som mer grovjobbaren (och även svikaren). Russo hade en intressant karaktär. Man visste aldrig vart man hade honom. Även om han var ond så kunde han göra saker som kändes goda då och då. Ska bli intressant att se vart han tar sig sedan – utan sin vackra ansikte.

Dinah är en underbar karaktär. Älskar hennes styrka, vilja och mod. Även Micro hade en bra och trovärdig karaktär. Många av de mindre, men betydelsefulla karaktärerna var otroligt välskrivna och bra. Själva Frank Castle var bra framställd och hans minnen av hans familj var plågsamma att titta på.

The-Punisher

Det värsta

Tyckte nog att första delen av säsongen var rätt seg. Det tog en stund att komma in serien, även om The Punisher hade en introduktion. Kan inte låta bli att undra vad det blev av med de männen från de första avsnitten. Men samtidigt var de inte relevanta för handlingen senare utan bara ett verktyg för att få fram Frank till sitt rätta jag.

Behövde verkligen Sam dö? Sorgligt ögonblick som visade ännu en gång om vilken psykopat Billy egentligen vara. Han visade det flera gånger, men just när han tröstade Dinah. Alltså, vilket svin.

Övriga tankar

Gillade Karens inblandning. Hon gjorde bra i från sig. Kom på mig att sakna Daredevil varje gång hon visade sig. Det var bra att de valde att ta med den vänskapen (eller något mer?) vidare till en annan serie. Uppskattade det!

Nämnde tidigare att de var modiga till att kritisera regeringen. De vandrade också lite gränsen när de diskuterade vapenlagen. En karaktär, Lewis, är för att ha ett eget vapen. Hans ursäkt handlade mycket om att han var en veteran. En annan som var för är Karen. Att hon känner att hon behöver kunna försvara sig. Jag är emot vapen. Det är en väldigt känsligt ämne. Speciellt just nu.

The-Punisher

Tankar inför nästa säsong

Skulle tycka det var roligt att se mer av dessa karaktärer. Och se vart Frank Castle kan gå härifrån. Nu när han nästan är klar. Antar att Billy kommer tillbaka, med mer ärr. Läste någonting om någon karaktär Jigsaw som skulle vara han. Vi har helt enkelt inte sett det sista av Billy. Så vi har redan en stark antagonist.

The Punisher The Punisher

har ni sett The Punisher?

2 kommentarer

  • Elsa

    Väldigt nyfiken på denna! Den enda egentligen av Marvel serierna som jag är sugen på att se. Bara sett Daredevil än så länge, och inte ens särskilt mycket av den. Tyckte egentligen att den var väldigt bra men fastnade ändå inte riktigt? Såg fem avsnitt och sen har det inte blivit av mer sen dess.

    • karinsuniversum

      Jag gillade Daredevil och det är den starkaste tillsammans med Jessica Jones. Denna är bra, och är väl kanske trea efter just de två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *