Serier

Ett avsnitt om dagen | Veronica Mars del 12

Näst sista delen i min lilla serie, Ett avsnitt om dagen med Veronica Mars. Vi är snart klara med tredje och sista säsongen (inför den nya kommande säsongen). Det är faktiskt så att redan här får vi reda på vem som dödade O’Dell. De tänker alltså inte vänta till sista avsnittet som de vanligtvis gör, utan redan här tar säsongens andra stora fall slut. Men först ska det vara såklart stora vändningar hit och dit vem som gjorde det. Det är också här som det börjar ske stora förändringar, för både Veronica och Keith.

Keith hjälper sin dotter Veronica med missfalls-fallet

3.12 There’s Got to Be a Morning After Pill

Veronica försöker ta itu med det faktum att Logan hade legat med Madison. Under tiden frågar Tim Foyles flickvän Veronica om hjälp att hitta den skyldige som gav henne pillret som avslutade hennes graviditet. Veronica mer också Weevil om en tjänst som tar honom tillbaka till sina gamla vanor.

Logan och Madison, Veronicas största mardröm och det är också tyvärr det hon drömmer om varje gång hon blundar. Stackars Veronica. Varför gjorde han det? För att han ville ge igen på Veronica eller för han bara inte bryr sig? Inte snällt någonting av de. Fast att förstöra hennes bil… är inte det lite väl långt Veronica? Det är inte det sjuka i avsnittet, utan det är fallet kring Tims flickvän som är gravid. Och sen får missfall för någon har gett henne (utan hennes vetskap) abortpiller. Och så är det en grupp människor som fotar folk som går in i kliniken och använder det emot dem. Sjuka människor! Och sånt här finns i verkligheten, jag blir förbannad!

Tränarens fru och son söker hjälp hos Keith och Veronica

3.13 Postgame Mortem

Basketbollens tränare är död efter ett argument med sin son Josh. Coachens fru går till Keiths kontor och söker hjälp. Veronica blir involverad i utredningen medan Keith fortsätter med Dean O’Dell mordutredning. Josh flyr från fängelse och Veronica arresteras för ha hjälpt honom.

Tränaren är död och sonen blir huvudmisstänkt. Veronica tror på att sonen Josh, om att han är oskyldig men det blir väldigt svårt att tro på honom. Han gör det väldigt svårt. Beter sig väldigt underligt och så vidare. Att han till och med lyckas sticka iväg från fängelset efter han lurade Veronica att ge honom jordnötskakor, då han är allergisk. Dick är visserligen sur för att Logan var med Madison (hans ex) men försöker ändå hjälpa till… på sitt sätt. Medan han tar en dejt till Las Vegas får han passa lillasystern, Heather, som är så förbaskat söt.

Det händer mycket hos sheriffens bord som påverkar Mars

3.14 Mars, Bars

Veronica släpps ut ur fängelse, medan Mac, Parker, Logan och Bronson går på Alla hjärtans dag skattjakt. Josh bestämmer sig för att fly från landet efter att ha läst sanningen om sin pappa, och Lamb går efter Steve i Mindys hus.

Vi får äntligen reda på sanningen om vad som skedde i förra avsnittet. Varför gjorde det hela coach/Josh fallet till två avsnitt? Det var inte så intressant ändå. Josh var oskyldig, och de flesta var faktiskt oskyldiga. Logan och Parker…. början. Det är här de börjar med en skattjakt tillsammans med Mac och Bronson. Kul att Logan får ha lite kul ibland, även Parker. Steve Batando dödar Lamb när de går efter honom för mordet på O’Dell. Jag tycker det är bland det sorgligaste i hela Veronica Mars. När Lamb dör. Och ändå avskyr jag honom. Blir alltid så upprörd, och jag vet inte varför. Och det slutar med att Weevil finner blodiga handskar och skjorta som tillhör Landry.

Tim och Veronica samarbetar för att se till att Landry har ett vittne

3.15 Papa’s Cabin

Keith, som vikarierande sheriff, undersöker Dean O’Dells död mer aggressivt. Veronica samarbeta med Tim för att bekräfta Landrys alibi – och sedan spåra honom och Mindy O’Dell när de båda är försvinna.

Det är här vi får reda på vem som dödade O’Dell. Men det är verkligen en stor röra innan. Landry är jätteskyldig först, och han sticker iväg. Mindy sticker iväg. Keith finner dem på en båt och Mindy är död. Det hände någonting där på båten som vi aldrig får reda på. Enligt Landry bråkade dem och Mindy föll över bord. Men det hela var en olycka. Och när vi alla tror att vi har fått mördaren, dvs. Landry, råkar Tim försäga sig… Tim dödade O’Dell för att sätta dit Landry för han var lite taskig mot honom. Snacka om ta det extremt. Han gjorde det dock väldigt bra.

Piz satsar allt och kysser Veronica

3.16 Un-American Graffiti

Veronica är anställd för att undersöka vad som verkar vara ett hatbrott. Under tiden undersöker Keith lokala barer som serverar alkohol till studenter under 21 år och står inför korruption inom polisavdelningen. Logan bjuder in Veronica till en fest som han anordnar för Parkers födelsedag, och Wallace uppmuntrar Piz att avslöja sina känslor för Veronica en gång för alla.

Första säsongen hade ett stort fall, andra med. Tredje har haft två, och de slutar säsongen med att inte riktigt ta upp ett nytt. Bara nästan på gränsen, men typ inte. I detta avsnitt fortsätter Keith att städa upp på polisstationen och Veronica undersöker ett hatbrott. Logan fixar en fest till Parker, och Piz satsar allt för att få Veronica. Och det är ändå med sorg i mitt hjärta som vi ser att Logan ser Veronica och Piz kyssas i korridoren. Trots han har en flickvän och ordnar fester för henne osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *