Serier

Jessica Jones | Säsong 3

Säsongsammanfattning för Marvel’s Jessica Jones säsong 3. Varning för spoilers för er som inte sett första, andra och tredje säsongen.

Nu är det officiellt slut för Marvels serier på Netflix. Vi har sagt hejdå till alla andra, och sist ut var Jessica Jones med den tredje säsongen. Jag har sett fram emot denna säsong. Den skulle vara slutet, och gå ut med en smäll. En smäll som säger att det är över och att vi kommer sakna dessa karaktärer. Inte bara Jessica Jones utan de andra som Daredevil, The Punisher, Luke Cage och till och med Iron Fist. Tyvärr blev inte så fallet.

Malcolm börjar jobba med Hogarth och börjar tvivla om han gjort rätt val Foto: Netflix Jessica Jones
Malcolm börjar jobba med Hogarth och börjar tvivla om han gjort rätt val Foto: Netflix

I första säsongen hade vi en av de bästa skurkarna, Kilgrave, som var Jessicas största hot. I andra var det mer en bakgrundsresa som innefattade hennes mamma. Nu i tredje är det snarare hennes bonussyster Trish som är fokusen.

Trish börjat utforska sina nya krafter och sin roll i att vara en ”hjälte”

Jessica och Trish har hamnat i kant med varandra efter att Trish dödade hennes mamma (en kan ju förstå att de blev ovänner). Det blir en slags dragkamp som går fram och tillbaka mellan henne och Trish. Mycket ilska, oförståelse och kärlek. Sedan vi lämnade de sist har Trish börjat utforska sina nya krafter och sin roll i att vara en ”hjälte”. Och Jessica är tillbaka i detektivbranschen.

Förutom Trish får Jessica en ny partner, Erik Foto: Netflix Jessica Jones
Förutom Trish får Jessica en ny partner, Erik Foto: Netflix

Jag saknade relationen mellan Trish och Jessica som fanns i första säsongen. Den är helt borta nu, och det gör Trish till en irrelevant karaktär för mig. Hennes vilja att vara en hjälte är för mig fånig. Antar det är exakt så Jessica tänker och tycker. Hon fick mig verkligen på nerverna under hela säsongen, och att få se henne i ett helt avsnitt när hon försöker sig på Spider-Man tricks var nästan för mycket. Om det inte hade varit för att vi fick se resan hon tar till att bli galen, fylld av ilska och känsla av rättfärdigande så hade det var riktigt tråkigt. Speciellt med tanke på att skurken kom såpass sent in i säsongen.

Fick inte mig att vilja kämpa för att få se en fortsättning

Nej, Jessica Jones lämnade inte med en stor smäll. Det var som jag har tyckt i de flesta säsongerna av dessa serier från Marvel att det var för lång. Vi fick tretton avsnitt, men storyn hade lätt kunnat göra på mindre utrymme. För även om de hade tid att djupdyka i karaktärer och handlingen så gjorde de aldrig det. Det bästa på säsongen var i sista sekunden när vi fick höra Kilgraves röst. Tråkigt nog var detta inte en särskilt inspirerande säsong som var rolig att se på. Utan bara väldigt mellanmjölk och som inte fick mig att vilja kämpa för att få se en fortsättning av dessa karaktärer utan snarare att jag känner mig färdig. På ett dåligt sätt.

★★½

TITEL Jessica Jones MEDVERKANDE Krysten Ritter, Rachel Taylor och Eka Darville GENRE Action, Drama och Crime ÅR 2015 – 2019 NETWORK Netflix och Marvel Production HANDLING En före detta superhjältinna bestämmer sig för att starta om sitt liv och öppnar en detektivbyrå. Men trots sin fysiska styrka, kan hon inte undkomma sitt problematiska förflutna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *