Serier

Iron Fist | Säsong 2

Iron Fist

TITEL Iron Fist | SKAPARE Scott Buck & M. Raven Metzner | MEDVERKARE Finn Jones, Jessica Henwick & David Wenham | GENRE Action, Adventure & Drama | PREMIÄR 2017-2018 | NETWORK Netflix

HANDLING

Danny Rand återkommer till New York efter 15 år som försvunnen och trolig död. Han har tränat och fått talangen inom kampsport samt har en mystisk kraft som kallas för Iron Fist.

JAG TYCKER

Jag borde skrivit denna för längesen när jag faktiskt precis hade sett klart Iron Fist. Men… nu blev det nu istället. Kanske jag väntade för att jag inte blev övertygad om den andra säsongen. Var nog inte heller övertygad efter första säsongen, men det är en annan historia som ni kan läsa här.

Danny lever livet som flyttgubbe samtidigt som han är miljonär. Bra blandning eller hur? Nu försöker han sätta stopp för ett krig mellan två stycken gäng i China Town. Men problemet är väl att Davos har återkommit och försöker hantera kriget på ett helt annat sätt. Lite mer våldsamt kan en väl säga. Tycker att själva handlingen i denna säsong är rätt trist. Bryr mig knappt om gängen eller om Davos. Davos måste ju vara den tråkigaste skurken i Marvel serierna. Den enda jag brydde mig om var pojken som blev vän med Colleen. Och det gick ju bra där….

Iron Fist

Colleen tycker jag är en ängel i denna säsong och hon borde få all uppmärksamhet. Hon är faktiskt mycket bättre än Danny. Inte så att jag vill att hon ska vara Iron Fist. För Danny behöver det. Han går ju själv ut med att han behöver slåss hela tiden.

Det klart bästa med hela säsongen var Ward. Han blev plötsligt en bra karaktär – rättare sagt den bästa karaktären i hela säsongen. Hur han försökte inte bara bli vän med sin syster igen utan också hitta själv efter allt som hänt.

Och det var typ det jag ville säga. Den har blivit nerlagd. Först var ju tanken att den bara inte har tillräcklig många tittare, men eftersom alla andra en efter en läggs ner har det nog större chans att det beror på att Disney skapar sig en egen streamingtjänst. Om den blir återupplivad där är dock en stor fråga – med tanke på att folk inte är ett fan av just Iron Fist.

★½

Har ni sett Iron Fist?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.