Serier

Stranger Things | Tillfångataga och Billys bakgrund

Recap av Stranger Things säsong tre avsnitt sex.

Serie: Stranger Things Avsnitt: S03E06 E Pluribus Unum
Mitt betyg:
★★★½
Tidigare recaps:
S03E01, S03E02, S03E03, S03E04, S03E05

Steve är den karaktären som har utvecklats mest. Det vet vi alla, men att han också fortsätter. Hur han ändå väljer att fortfarande hänga med Dustin, och inte någon i sin egna ålder. Eller som när han och Robin blir tagna av ryssarna delar de med sig av sina tankar och hjärtan med varandra. Om hur hon brukade vara besatt av honom i skolan. Satt bakom honom på lektionerna och ville vara precis som honom och hans gäng, coola och normala. Han medger att han var en skitstövel på den tiden. Gillar de två tillsammans. De har en härlig dynamik. Älskar när hon skäller ut honom och blir irriterade. Det är guld. En helt annan kemi mellan de två än med honom och Nancy.

Robin och Steve är fast hos ryssarna och efter fått i sig någon form av sanning-serum blir de inte bara fnittriga utan är dumma nog att berätta vem som mer vet om ryssarnas lilla läger, och det faktum att de håller på att öppna porten. Lite dumt att nämna Dustins namn. Men det löser sig när han och Erica (som inser vare sig hon vill eller inte att hon är en nörd) kommer tillbaka till dem och räddar dem.

Hopper och Joyce är fortfarande hos Murray och försöker få ut information om vad ryssarna gör i Hawkins med hjälp av Alexi. Eller hjälp och hjälp. Han ber om olika slags Slurpee (är det slush?) och vägrar berätta när han inte får rätt smart. Körsbär och inte jordgubb. Vem väljer ens körsbär? Anyway, han får chansen att sticka ifrån dem och jag är helt på Joyce sida. Trodde aldrig han skulle komma tillbaka och bluffa. Hopper verkar veta vad han sysslar med, men jag trodde honom inte alls. De får sanningen och ringer till Owen och ber om hjälp. Sedan vänder de tillbaka till Hawkins för att rädda staden och barnen ännu en gång.

Robin och Steve blir fångar hos ryssarna Foto: Netflix

Resten av gänget är samlade i Hoppers stuga. Eleven försöker hitta källan om och om igen. Mike är orolig för henne och Max tycker hon ska välja själv. Okej, jag är på Max sida. Till en viss del. Tycker självklart att Eleven ska bestämma över sig själv. Men att hon ska ta i så mycket att hon skadar sig. Det är inte bra heller. Mike lyckas till slut ändå förstå på något sätt.

Det mest intressanta i detta avsnitt är ändå när Eleven tar kontakt på sitt sätt med Billy. Drar sig in i hans minnen för att hitta källan. Där The Mind Flayer är. Vi åker till Kalifornien och hans mamma. Ser hur dum i huvudet hans pappa är, hur han själv börjar slåss och när han möter Max. Till slut finner hon platsen där allt sker. Och det är både bra och dåligt. Dåligt för nu är alla aktiverade och blir uppslukade av The Mind Flayer som bara växer och växer. Detta är inte bra.

Några extra tankar

  • Mike sa att han älskar Eleven. Hur gulligt är inte det? Och han sa det så typiskt också. Att han skriker ut det i frustration till alla, förutom El. Känns som hans grej ändå.
  • Varför känns det som alla är par? Jag gillar par och allt, men de är överallt. Det är typ Will som inte har någon. Dustin har ju sin flickvän-som-kanske-inte-existerar och håller verkligen tummarna att de inte försöker sig på något med Erica. För det hade varit creepy. Men annars är det par överallt. Mike och Eleven. Lucas och Max. Jonathan och Nancy. Steve och Robin. Hopper och Joyce.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.