Serier

Daredevil | Säsong 3

Daredevil

TITEL Daredevil | SKAPARE Drew Goddard | MEDVERKARE Charlie Cox, Vincent D’Onofrio & Deborah Ann Woll | GENRE Action, Crime & Drama | PREMIÄR 2015-2018 | NETWORK Netflix

HANDLING

Matt Murdock är en blind advokat på dagen och en vigilante på natten.

JAG TYCKER

Daredevil har varit min favorit av dessa Marvel serierna. Och en efter en har de nu lagts ner. Precis som jag skrev till Iron Fist så tror jag det beror mer på Disneys streamingtjänst än någonting annat. Problemet jag hade med tredje säsongen av Daredevil är att det tog alldeles för lång tid för att få en säsong. Det tog oss 2,5 år innan vi fick återse Matt i sin dräkt. Tillräckligt mycket för att sakna honom och inse att Daredevil är nog den bästa i gänget – men också tillräckligt för att vi glömmer bort allt som har med serien att göra.

Wilson Fisk är tillbaka som skurk och möjligtvis den enda skurken i universumet som lyckas hålla inte bara en säsong utan två. Det får vi ändå ge honom. Han är en riktigt bra skurk och obehaglig på sitt sätt. Hur han manipulerar FBI och får sig en lyxvåning, gå omkring i kostym och på sitt sätt fortfarande vara ett hot mot allt och alla. Gillade den nya karaktären, FBI agenten Ray Nadeem, han gav en bra ny vinkel på historien. Synd bara på hur det blev.

Daredevil

Bullseye, spelad av Wilson Bethel, är ny karaktär men tydligen en stor motståndare till Daredevil om en kan universumet. Han var sjukt intensiv, läskig och sådär riktigt oberäknelig som en bara vill att en skurk ska vara.

Matt är inte riktigt sig själv. Han är skadad. Vill som de flesta ’hjältarna’ inte att hans vänner ska komma till skada och därför låtsas vara död. Det medför att vi knappt får några scener mellan honom, Karen och Foggy. Vilket är väldigt tråkigt. Lite kul att få veta mer om Matts förflutna och vi fick till slut också, tillsammans med Matt, få reda på vem hans mamma är. Tror vi alla fick en liten chock.

Tyvärr blev jag inte helt överrumplad av tredje säsongen. Vet inte riktigt vad som gjorde att jag inte är övertygad eller tyckte så mycket om den.

★★★

Har ni sett Daredevil?

2 kommentarer

  • filmitch

    Gillade denna säsongen bäst då den fyllde ut tiden väl. Många av Netflix superhjälteserierna lider av att de är ett par tre avsnitt för långa. Bygger f.ö på Daredevil serien Born again som rekommenderas varmt

    • karinsuniversum

      Får spana in Born Again och hela comic-scenen. Jag har funderar lätt länge nu på varför jag tyckte denna säsongen var mindre bra. Tror det egentligen inte beror på säsongen eller Daredevil i sig. Utan snarare mig själv. Känner mig nog bara väldigt mätt på hela Marvel serierna just nu. Allt kom på samma gång och varken Iron Fist eller Luke Cage var superspeciellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.