Filmer

Filmrecension | Spider-Man: Far from Home

Titel: Spider-Man: Far from Home
Regissör: Jon Watts
Medverkande: Tom Holland, Jake Gyllenhaal och Zendaya
Genre: Action, Sci-Fi, Adventure
Längd: 2 h 9 min
Premiär: 2019
Land: USA
Mitt betyg: ★★★½

Efter Avengers: Endgame, är nu bollen hos Spider-Man. Peter förväntas bli den nya Tony Stark som ska rädda världen. När Nick Fury kommer och ber honom om hjälp med några element-monster blir han osäker. Istället för att rädda världen, vill han spendera tid med sina klasskompisar på en skolresa genom Europa. Samt jorden har nu en ny superhjälte – Mysterio.

Kände att det var svårt att veta vart den här filmen skulle ta oss. Efter Endgame var det svårt att veta vilken riktning Marvel tar. Och den kom ner som ett bomb, och att vara filmen efter den. Det måste vara tufft. Därför tycker jag redan synd om Spider-Man: Far from Home. Speciellt med tanke på att den verkligen handlar om konsekvenserna från den filmen. Om hur alla blippade och kom tillbaka. Om Tony och hur han dog. Och vem som nu ska ta över hans roll som ledaren i Avengers.

Vi möter en Peter Parker i sorg. Alla frågar om Tony och vem det är som ska fylla hans skor. Det självklara valet verkar vara just Peter. Det verkar som folk glömmer bort han fortfarande är en tonåring, endast 16 år och han ska bli den stora ledaren. Väldigt tveksamt. Därför är det inte så konstigt att han hellre vill spendera tid med sina kompisar framför att rädda världen. Speciellt när han planerar att berätta för MJ om sina känslor. Jag gillar verkligen Tom Holland som Spider-Man. Han har både de seriösa sidorna som en superhjälte, och känslofyllda sidorna hos en tonåring.

Spider-Man: Far from Home är en rolig film. Redan från första stund med en minnesfilm om Tony. Det är väldigt många skämt. Men det är okej. Tycker det ger en stor charm med att den handlar om tonåringar. Om hur Peter har problem med att berätta sina känslor för MJ eller Ned får en flickvän i två sekunder.

Jake Gyllenhaal som Mysterio Foto: Marvel
Jake Gyllenhaal som Mysterio Foto: Marvel

Jag är faktiskt lite osäker på Jake Gyllenhaal som Mysterio. Vet inte om det beror på just Gyllenhaal eller själva Mysterio karaktären. Eller möjligtvis blandningen av de två. En del av mig tyckte han var bra i sin roll. Och en annan del tyckte bara den karaktären var otroligt töntig. Ska det också vara så att det var Mysterio som kom på BARF och inte Tony? Tog de precis ifrån honom en av hans uppfinningar? Hm…

Spider-Man: Far from Home är skämtsam superhjäte film, med fantastiska actionscener. Den är otroligt charmig och en skrattar högt ett flertal gånger. En blir också tårögd av alla ögonblick som Tony nämns. I slutändan är Spider-Man: Far from Home är en bra film, men jag blir ändå lite besviken på den. Kanske är det alla förväntningar efter Endgame. Vem vet. Men jag vet i alla fall att det kommer bli riktigt spännande i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *