Serier

Stranger Things | Ryssar och råttor

Recap av Stranger Things säsong tre avsnitt två.

Serie: Stranger Things Avsnitt: S03E02 The Mall Rats
Mitt betyg:
★★★★
Tidigare recaps:
S03E01

Som ni vet slutade första avsnitt med att Billy blev indragen i en lokal. Han är inte död. Men han är inte sig själv. Han har istället hittat till Upside Down, och möter ett gäng människor. Inklusive sig själv. Fick enorma zombierulle känsla när alla kom gående mot honom. Anyway, han är inte sig själv och mår riktigt dåligt. Han kidnappar den andra livvakten och ger till… jadu, vad det där nu är. Det känns som nu har verkligen tredje säsongen startat igång. Monstren är etablerade och människorna har blivit indragna.

Vi slipper se Eleven och Mikes hångelmaraton i detta avsnitt. Tack vare Hopper och hans hot mot Mike som ljuger för Eleven. Väldigt dåligt om jag får säga det själv. Han ber om hjälp av Lucas och Will. Will som bara vill spela G&G. Är det någon som ens bryr sig om Will? Och Eleven söker tröst hos Max. Älskar redan deras vänskap. Speciellt efter det härliga montaget till Madonnas Material Girls. Perfekt. Och hon dumpar Mike!

Dustin letar upp Steve i glasskiosken. Han behöver sin kompis, och det verkar även som Steve behöver någon också. Det hemliga ryska meddelandet behövs översättas, och det visar sig att Steve inte är jättebra på det. Men däremot Robin. Känner på mig att det kommer bli en riktigt bra trio denna säsongen. För som jag sa i första avsnittet så gillar jag Robin direkt! Okej, Steve är inte helt värdelös då han kände igen musiken i bakgrunden. Som visar sig vara exakt samma låt som spelas av en sån där gunghäst som finns (fanns) på gallerier som kostade typ 5 kronor att åka. Älskar hur de filmade hästen som gungade som om den vore superläskig. I den vinkeln var den nog det ändå.

Karen tjuvlyssnar på Mikes och Elevens samtal. Foto: Netflix
Karen tjuvlyssnar på Mikes och Elevens samtal. Foto: Netflix

Joyce är misstänksam och redo att undersöka. Precis som vanligt. Det börjar med att magneterna faller av kylskåpet hemma. Sedan på jobbet. Till slut finner hon sig i en hög med böcker om magnetism, och även besöker Mr. Clarke. Kul att han får vara med trots det är sommarlov. Detta gör att hon missar icke-dejt-dejten med Hopper. Som blir besviken att hon inte dyker upp så han blir full. På vad som ser ut att vara Hawkins finaste resturang.

En annan som undersöker är Nancy. Hon vill göra någonting på tidningen, mer än koka kaffe och hämta luncherna. Hon får ett tips om råttor med rabies och tar med sig Jonathan till en kvinna där det har skett konstiga saker. Och där det finns en råtta som beter sig ännu konstigare. Tyvärr missar de hela grejen med att råttan exploderar.

Några extra tankar

  • Insåg att skådisen till Robin är dotter till Ethan Hawke och Uma Thurman. Nu kan jag inte bortse från det. Det syns, verkligen!
  • Tråkigt att vi inte har fått se mer av Max och Lucas förhållande. Speciellt med tanke på att det verkar vara rejält med drama mellan de två. ”Hon har dumpat mig fem gånger”, säger en hel del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.