Serier

Stranger Things | Kyssar och glass

Recap av Stranger Things premiäravsnitt av tredje säsongen.

Serie: Stranger Things Avsnitt: S03E01 Suzie, Do You Copy?
Mitt betyg:
★★★★

Det har gått ett och ett halvt år sedan andra säsongen av Stranger Things. Äntligen är det dags för att ännu en gång djupdyka ner i åttiotalet, monster och Hawkins. Som vi har längtat, eller hur?

Jag gillar verkligen Stranger Things, och ser verkligen fram emot vad som kommer ske i denna säsong. Kul att den utspelar sig på sommaren, vilket jag antar kommer ge en ny grund.

Första avsnittet visar en bra grund på vad som komma skall. Det öppnar upp med ryssar som arbetar med att öppna upp en portal. De stora skurkarna kommer alltså troligtvis vara just ryssarna. Ganska självklart när en tänker på tiden, och hela Kalla kriget. Ser fram emot att se hur det utvecklar sig. Speciellt när Dustin råkar av misstag komma in på deras sändning. Men nu gick jag händelserna i förväg.

Eleven och Mike har kommit in i ”kysser varandra hela tiden”-stadiet. Vilket självklart inte Hopper är ett fan av. Så mycket att han till och med söker hjälp hos Joyce som ber honom ha ett lugnt och sansat samtal med ungdomarna. Men efter Hopper är Hopper, och Mike har blivit en ganska dryg person ljuger han om att Mikes mormor har dött för att få ut honom ur huset.

Dustin kommer hem och möts av levande leksaker. Foto: Netflix
Dustin kommer hem och möts av levande leksaker. Foto: Netflix

Ingen är särskilt glad över Eleven och Mikes förhållande då de ständigt dissar sina vänner för att vara med varandra istället. Till och med när Dustin kommer hem efter ett nördläger som har varat i en månad (!). Där han träffade Suzie, en riktigt snygg tjej som också är ett geni. För bra för att vara sant? Hm… Lucas och Max är tillsammans, men verkar inte vara lika på varandra som El och Mike. Och Will… ja, han är självklart ensam och lite bortglömd.

De äldre ungdomarna har alla jobb. Nancy och Jonathan jobbar på tidningen, och Nancy blir självklart dåligt behandlad på grund av att hon är tjej. Så tröttsamt. Och Steve jobbar på glasskiosken i den nya gallerian, med en ny tjej som jag älskade från första stund. Och Billy är livvakt på den allmänna poolen där alla mammor hänger och suktar efter honom som han vore en glass. Mums. Så mycket att han bestämmer träff med Mikes och Nancys mamma Karen på kvällen. Men ingen av de dyker upp. Karen kom plötsligt ihåg att hon har en familj. Och Billy kraschar med bilen. Och dras in i en tom lagerlokal. Är väldigt nyfiken på vad som kommer ske med honom under säsongen.

Några extra tankar

  • Billy kommer fortsätta vara en skurk. Han kommer inte göra Steve-resan med att vara en pain in the ass i första säsongen och sedan vara den goda hjälten/barnvakten i andra.
  • Hur mycket ska vi orka se Eleven och Mike vara fastlåsta i varandra med munnarna? Okej, jag var fullt med på att se sockersöta scener mellan dem, men wow.
  • Det är sjukt hur stora barnen har blivit. Speciellt Mike. Han har blivit extremt lång. Han är verkligen huvudet längre än alla andra. 1,78 cm googlade jag precis upp.
  • Var inte beredd på att se Sean Astin i en scen igen. Härliga, gulliga Bob. Vi saknar dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.