Böcker,  Filmer,  månadssammanfattningar,  Serier

Allt jag tittade på och läste i april 2021

Den här gången sätter jag ihop alla månadssammanfattningar i ett inlägg. Det blir längre, men kan också kännas skönt i och med att det inte blir tre inlägg i rad som innehåller liknande grejer. Brukar ändå inte skriva så mycket om varje film, serie eller bok och då kan jag lika med lägga ihop allt i fortsättningen. Hoppas ni håller med mig om att det blir bättre.

Filmerna jag såg

1. Diabolique | ★★★½
2. The Jackal | ★½ | ♲
3. The Boss Baby | ★★
4. High and Low | ★★★★½
5. Nightbreed | ★★
6. The Way of the Dragon | ★★½
7. Spotlight | ★★★★½ | ♲
8. The Intern | ★★★½
9. Enter the Dragon | ★★★½
10. The Last Airbender | ½

11. Paris Is Burning | ★★★★
12. Kong: Skull Island | ★★
13. Godzilla: King of the Monsters | ★½
14. Pink Flamingos
15. Hairspray (1988) | ★★★
16. Lady Snowblood | ★★★½
17. Hairspray (2007) | ★★★ | ♲
18. The Dead Don’t Die | ★½
19. The Tingler | ★★★½
20. 8 1/2 | ★★★½

April var en dålig månad när det kommer till film. Såg 20 stycken och medelbetyget landade på 2.8. Det är verkligen inte godkänt. Det som jag däremot kan ta med mig är att jag visste att filmerna jag såg var mindre bra. The Jackal hade jag sett tidigare som barn/ung tonåring. Godzilla: King of the Monsters hade jag hört mycket dåligt om, men hade ändå en förhoppning om att den inte skulle vara så dålig. Eftersom jag faktiskt gillar och uppskattar ettan. The Last Airbender ska vara en av de sämsta filmerna.. och ohboy vilket vrak den var. The Dead Don’t Die hade jag inte heller hört mycket bra om, men trodde ändå inte den skulle vara så dålig.

Min favorit för månaden är Spotlight som jag såg om för tredje gången. Gillar verkligen den! Pink Flamingos har inget betyg, och jag kommer inte betygsätta den för jag vet inte hur jag ska göra det.

Serierna jag såg

  • Lost
  • RuPaul’s Drag Race
  • RuPaul’s Drag Race: All-Stars

Serierna har jag verkligen tappat totalt nu. Känner mig absolut inte intresserad av att se på serier just nu. Det är något med mitt humör som bara skriker nej till att sätta mig ner framför en serie. Liksom det sista jag vill göra. Däremot har jag sett RuPaul’s Drag Race och All-Stars. Är snart ikapp! Det är ungefär det jag orkar med just nu. Har tyvärr hamnat efter i Lost, men min plan är att först och främst se en massa av den innan jag tar tag i de andra.

Böckerna jag läste

1. Den svarta obelisken – Erich Maria Remarque | ★★★½
2. Himlen har inga favoriter – Erich Maria Remarque | ★★★½
3. Natten i Lissabon – Erich Maria Remarque | ★★★½
4. Skuggor i Paradiset – Erich Maria Remarque | ★★★
5. Get a Life, Chloe Brown – Talia Hibbert | ★★★½
6. The Sun Also Rises – Ernest Hemingway | ★★★★
7. Var är Audrey? – Sophie Kinsella | ★
8. Kyssfaktorn (The Kiss Quotient) – Helen Hoang | ★★★½
9. Grown – Tiffany D. Jackson | ★★★

Jag är klar med Erich Maria Remarque! Blandade känslor helt klart. Det har varit genomgående hög kvalité, och det är otroligt kul att nu har läst alla böcker som är skrivna av honom. Just för min absolut favoritbok är skriven av honom. Det är också lite skönt för temat var samma i nästan varenda bok och jag kan behöva en paus från krig, flyktingar och otrevliga miljöer. De romantiska och mer nutids-böcker jag läste var både hiss och miss. Gillade inte alls Var är Audrey? och det är en Kinsella bok, som vanligtvis är ett säkert kort för mig. Favoriten för april blev The Sun Also Rises av Ernest Hemingway.

Läsmål för maj 2021

2021 Month Key Word Reading Challenge: Away, Wait, Book, Raven, Lake, Angel, Nine, Island
The 2021 Diversify Your Reading Challenge: Memory/Biography
The 2021 Diversify Your Reading Challenge Q2: Translated Text
Buzzword Reading Challenge 2021: House eller Home

  • The Island of Doctor Moreau av H.G. Wells (Key: Island)
  • The Romanovs av Simon Sebag Montefiore (Diversify)
  • House of Leaves av Mark Z. Danielewski (Buzzword)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *