Filmer

Filmer att se fram emot | Juli – September 2019

Ännu fler filmer att se fram emot kommer här! Det är snart juli så det är verkligen på tiden att ett sånt här inlägg kommer. Här tipsar jag om filmer som ni kan se fram emot fram tills september. Finns självklart många filmer som kommer nu under sommaren, men här tipsar jag om tio filmer som stod ut för mig när jag tittade igenom vad som ska komma. Det blir en riktigt bra sommar med både Avengers, Disney, sommarskräck och storfilmer. Helt enkelt en bra blandning av allt gott. Som i en bra godispåse.

Är det någon/några filmer ni ser fram emot lite extra? Kommentera gärna nedan!

Filmer att se fram emot Spider-Man Foto: Marvel Studios
Spider-Man Foto: Marvel Studios

Spider-Man: Far From Home

Efter vad som skedde i Avengers: Endgame måste Peter Parker, Spider-Man, ta ett större ansvar. Samtidigt som hans klass åker på skolresa till Europa. Premiär den 3 juli.

Jag är väldigt taggad på denna film! Ser verkligen fram emot den. Gillade första Spider-Man filmen, och gillar verkligen Tom Holland som Peter Parker. Tror att just nu är Spider-Man min favorit bland alla i Avengers. Och efter allt som skedde i Endgame är jag taggad på att se vad som har hänt.

Midsommar Foto: Parts and Labor & A24
Midsommar Foto: Parts and Labor & A24

Midsommar

Att fira midsommar är fantastiskt, och några unga vuxna från USA bestämmer sig för att åka till en liten by i Sverige och göra precis det. Men det blir inte riktigt som de hade tänkt sig. Premiär den 10 juli.

Skräckfilmen som alla väntar på. För hur fantastiskt är det inte att uppleva den svenska kulturen med midsommar fast som skräckfilm. Och att se en skräckfilm som utspelar sig när det är ljust? Hoppas den är fantastiskt!

Filmer att se fram emot Lejonkungen Foto: Walt Disney Pictures
Lejonkungen Foto: Walt Disney Pictures 

Lejonkungen

Filmen är tillbaka fast i en mer realistiskt form av animation än den tecknade. Premiär den 17 juli.

Min ena tanke är om vi verkligen behöver dessa ”live-action”-animeringarna? Som såklart inte är live. De har inte suttit på savannen och väntat på att en apa lyfter upp en lejonunge. Men det ser verkligt ut. Jag menar, Lejonkungen är en av de finaste filmerna som finns redan. Den andra tanken jag har är, Simba är så söt här så jag vill dö och absolut se varenda sekund av detta.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw Foto: Universal Pictures
Fast & Furious: Hobbs & Shaw Foto: Universal Pictures

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Hobbs och Shaw avskyr varandra, men när Brixton, en supergenialisk anarkist försöker förstöra mänskligheten och får övertag om Shaws syster tvingas de arbeta tillsammans. Premiär den 2 augusti.

Vill nästan skratta åt detta. Vet inte ens varför jag ”tipsar” om denna film. Den verkar superlöjligt och inte direkt bra trailer eller någonting sånt där. Men det är en Fast & Furious film, och jag gillar dem okej? Fast det är ju ändå ingen direkt Fast & Furious film, för det är bara två biffiga snubbar som råkat vara med och nu får en egen film. Jaja, kommer nog se den. Men nog inte på bio.

Once Upon a Time in Hollywood Foto: Columbia Pictures
Once Upon a Time in Hollywood Foto: Columbia Pictures

Once Upon a Time in Hollywood

Tarantinos nya film som handlar om en tv-stjärna och hans stuntman i Hollywood under 1969. Premiär den 16 augusti.

Detta är nog filmen jag ser mest fram emot. Och kanske även den film jag har sett mest fram emot i år. Ja, förlåt Avengers och Star Wars. Men det är Tarantino med Brad Pitt och Leonardo DiCaprio. Det kan ju inte bli dåligt. Eller hur?

The Dead Don’t Die Foto: Animal Kingdom, Focus Features & Film i Väst

The Dead Don’t Die

I en sömning småstad, Centerville, börjar de döda stiga upp från sina gravar och attackera de levande. Premiär den 30 augusti.

En zombierulle är ju aldrig fel. Speciellt inte när den är fullspäckad av duktiga skådespelare som Bill Murray, Adam Driver och Steve Buscemi för att nämna några. Hoppas såklart det blir riktigt läskigt och roligt. För ja, det är en skräckkomedi. Den ska också utspela sig både i USA och Sverige. För till och med Film i Väst har varit med på ett hörn. Hur kul?

Filmer att se fram emot Toy Story 4 Foto: Walt Disney Pictures & Pixar
Toy Story 4 Foto: Walt Disney Pictures & Pixar

Toy Story 4

Woody och gänget är tillbaka för en fjärde film. De har nu lämnat Andy och har blivit Bonnies leksak. Premiär den 30 augusti.

Toy Story är bland de bästa animerade filmerna som finns. De är klockrena, extremt snygga och både berörande och roliga på samma gång. Vet inte hur många gånger jag har skrattat och gråtit till de filmerna. Eller hur rädd jag var för Andys granne när jag var liten. Ni vet han som förstör leksakerna och gör de superläskiga. I alla fall tyckte trean var bra, inte lika bra, men bra. Ska bli kul att se hur fjärde filmen blir.

IT Chapter 2 Foto: Warner Bros. Pictures
IT Chapter 2 Foto: Warner Bros. Pictures 

IT: Chapter Two

27 år efter händelserna under sommaren 1989 kommer It tillbaka och gänget Losers Club kommer tillbaka för att ännu en gång sätta stopp för ondskan. Och denna gången för gott. Premiär den 6 september.

Jag gillade verkligen första delen med barnen. Tyckte det var ett bra val att dela upp de till två filmer, en med barn och en med vuxna istället för att blanda. Ser fram emot denna, och jag gillade trailern. Tror det kommer bli bra. De har valt bra skådespelare och allt. Frågan är, kommer vi få se någonting av de som barn? För jag kommer nog sakna dem lite ändå.

Filmer att se fram emot The Goldfinch Foto: Warner Bros. Pictures
The Goldfinch Foto: Warner Bros. Pictures

The Goldfinch

Theo var bara 13 år när hans mamma dödades i ett bombattentat mot Metropolitan Museum of Art. Tragedin lever vidare med honom, och som minne från den hemska dagen bär han med sig en målning av en liten fågel fastkedjade i sin sittpinne. Premiär den 13 september.

Jag vill gärna se denna film, och jag vill framför allt läsa denna bok av Donna Tartt. Haft den på min läslista ett tag nu, och tror nog att det får ske snart. Innan jag ser filmen. För filmen verkar vara riktigt bra också.

Tolkien Foto: Fox Searchlight Pictures
Tolkien Foto: Fox Searchlight Pictures 

Tolkien

Berättelsen om Tolkien, mannen bakom Sagan om Ringen, om första världskriget, konsekvenserna av det och inspirationen till Midgård. Premiär den 27 september.

Jag älskar ju Sagan om Ringen, och därför känns det här som ett måste. För mig att den är väldigt löst baserad, men tror ändå det kan bli otroligt mysigt att se denna film.

Tidigare inlägg om filmer att se fram emot:

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *