Filmer,  månadssammanfattningar

December 2020 Filmlistan | Årets sista filmer

Här kommer min filmlista för december 2020. Jag såg 24 stycken filmer under månaden och som vanligt blev det en blandning av bättre och mindre bra filmer.

FILMERNA JAG SÅG

1. The Handmaiden | ★★★★
2. Peeping Tom | ★★★
3. Mulan (2020) | ★½
4. Akira | ★★★½
5. House (1986) | ★★★
6. Klaus | ★★★★
7. Green Book | ★★★★
8. John Wick: Chapter 2 | ★★½
9. You’ve Got Mail | ★★★½ | ♲
10. The Snowman | ★★★
11. Wild at Heart | ★★★★
12. A Bay of Blood | ★★★
13. Love Actually | ★★½ | ♲
14. The Red Shoes | ★★★★
15. Silent Night, Deadly Night | ★★★
16. Sleepless in Seattle | ★★★
17. Miracle on 34th Street | ★★★½
18. Silent Night, Deadly Night Part 2 | ★½
19. Soul | ★★★★
20. Possessor | ★★★★
21. Another Round | ★★★★½ | ♥
22. The Fundamentals of Caring | ★★★ | ♲
23. Phantasm | ★★½
24. The Human Condition I: No Greater Love | ★★★★½

Den bästa filmen för december (♥) är Another Round. Lovar att skriva en recension om den i framtiden. Annars har det varit ett ganska fin månad med flera bra och några mindre bra. Två som till och med hamnade på min sämsta filmer jag såg 2020-lista.

MÅNADENS STATISTIK

Antal filmer: 24
Antal rewatch: 3
Sett på bio: 0
Medelbetyg: 3.29

Hur jag betygsatte dem,

Här kan vi ser att det blev klart flest fyror och sedan treor. Till och med några 4,5 och ingen under 1,5. Inte för att 1,5 är ett bra betyg. Men tycker ju helt klart att månaden blev godkänd.

Vilken genrer jag såg,

Det blev en del Thriller/Horror och faktiskt några Comedy. Brukar sällan se Comedy men det sker oftare än vad jag förväntar mig. Vilka genrer brukar ni vanligtvis se?

Länderna filmerna kom ifrån,

Försöker alltid se filmer som inte är från USA för att få en bättre bredd. Kanske inte så att jag aktivt letar upp andra filmer. Inte längre. Det blir oftast en variation ändå, fast USA är såklart alltid större delen av det jag ser.

Om jag har sett om eller inte,

Kul att större delen är nya filmer (för mig). Det är alltid kul att se nytt och inte gammalt. Även om jag har en tendens att se om filmer.

Årtalet filmen kom ifrån,

Mina största årtionden jag ser på i december är 2010, 1980 och 2020. Det är intressant att jag ändå sett flera som kom ut i förra året. Det är inte ofta. 1980 och 2010 är jag inte förvånad över.

Från min hylla eller inte,

Det finns ju hundra olika sätt att se på film. Kan använda någon av streamingstjänsterna jag använder, låna på biblioteket i fysiskt format eller deras hemsida, eller faktiskt se på en film som går på TV:n. Har gjort alla de under december. Men det mest intressanta är att se om jag ser de jag har i hyllan. Har sett drygt 70 % av alla filmer vi äger. Borde kanske prioritera dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *