Filmer

Christmas at Pemberley Manor, Holidate & Klaus

Jag har sett tre stycken julfilmer! Det tog mig längre tid än förväntat att faktiskt se tre filmer. Får se flera innan jul och försöka uppdatera er när jag hunnit se flera.

Dessa tre är helt olika filmer. En Hallmark film, en mer modern Netflix-rulle och en animerad familjefilm. Ungefär detta utbud man brukar få av en julfilm så därför är det extra kul att de blev just dessa tre som fick starta min julfilmsäsong. Har betygsatt filmerna i vanliga betyg men också hur juliga de är, det vill säga, om de gav mig en julkänsla.

Foto: Robert Clark / Crown Media United States LLC

Christmas at Pemberley Manor

Elizabeth Bennet är en eventplanerare som åker till en pittoresk liten stad för att hjälpa sin vän, George, att organisera den perfekta julfesten. Väl på plats stöter hon på William Darcy, en miljonär som inte har någon julkänsla, som hon tvingas arbeta med då festen kommer hållas på hans egendom.

Först och främst. Att ens låtsas om detta är en Stolthet och Fördom-adaption kan man stryka direkt. Det är det inte – det enda de har gemensamt är namnen. Det är en vanlig Hallmark julfilm, men som tyvärr inte har det lilla extra som jag gärna vill ha. Behöver lite mer tårar! Nu var alla karaktärer bara så irriterande vänliga och förstående. Den hade dock julkänsla med klassiska julbaket, tomten och presenter.

Betyg: ★½
Julkänsla: 🎄🎄

Foto: Steve Dietl / Netflix

Holidate

Trött på att vara singel på högtider kommer två främlingar överens om att vara varandras plus en på varenda högtid under de kommande året.

Holidate förvånade mig. Den är otroligt kliché och vi vet exakt hur filmen kommer sluta efter de första minuterna. Men ärligt talat, det gör vi nästan alltid i liknande filmer. Tyvärr har den ingen direkt julkänsla. Vi börjar och avslutar med julen men vi får följa med dessa karaktärer under hela året. Men det gör att vi också får uppleva andra högtider, som är otroligt kul. Vet nog inte varför jag gillar den, den är bara kul.

Betyg: ★★★
Julkänsla: 🎄

Klaus

Jesper är postakademins värsta student och skickas därför till Smeerensburg, en liten by på en isig ö, där invånarna har ett gammalt gräl. I jakt på att hitta brev att dela ut finner han en mystisk man som bor ensam i en stuga full av handgjorda leksaker.

Jag gillade Klaus väldigt mycket. Lite ledsen att jag aldrig såg den förra året. Hade ju tänkt det, men gjorde det aldrig. Det är en väldigt fin och vacker film. Älskar hur den är animerad. Den har en fin berättelse också om bakgrunden till varför barn skriver brev till tomten. Det enda nackdelen med filmen är väl att Jesper är irriterande ibland. Musiken var ofta väldigt on-point, den gjorde mig tårögd ibland och skrattade högt.

Betyg: ★★★★
Julkänsla: 🎄🎄🎄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *