Filmer,  listor

De sämsta filmerna | Topplista för 2020

Kanske den tråkigaste listan att göra, för det är såklart tråkigt att lyfta fram dåliga filmer. Eller klaga på filmer. Men ibland kan det också vara lite roligt. Kan också se att jag ”tipsar” om dåliga filmer som ni kan hålla er borta ifrån. Gör inte samma misstag som jag har gjort. Om ni istället har sett filmen och tycker om den. Det vore såklart också intressant och vi kan diskutera det.

Detta är alltså inte filmer från 2020 utan filmer jag har sett för första gången under 2020 men de kommer från olika år. Två filmer är dock från i år!

Titel: Prom Night
År: 2008
Handling: Donnas seniorbal ska vara den bästa natten i sitt liv, även om en sadistisk mördare från hennes förflutna har andra planer för henne och hennes vänner.
Mitt betyg: ½

Prom Night är en katastrof där ingenting fungerar. Berättelsen är det väl ingenting fel på i sig. En mördare dödar en hel familj men missar Donna. När hon har sin bal kommer mördaren lös och är på jakt efter henne igen. Utförandet är verkligen ingenting att hänga i granen. Den är så himla tråkigt förutsägbar och karaktärer som gör misstag om och om igen. Ingen är logisk. Vilket gör filmen ännu tråkigare… och sämre.

Titel: Scary Movie 5
År: 2013
Handling: Hemma med sin nybildade familj är Dan och Jody hemsökta av olyckliga, paranormala aktiviteter. De är fast beslutna att utvisa den lömska styrkan och installerar säkerhetskameror och upptäcker att deras familj förföljs av en ond demon.
Mitt betyg: ★

Okej, Scary Movie filmerna är inte kända för att vara bra. Men vissa av dem är riktigt kul och det blir ännu roligare när man sett skräckfilmerna. Däremot Scary Movie 5 är inte alls bra. Den är inte rolig en enda sekund. Den kom flera år senare än den fyran så man kan fundera på varför de ens gjorde den.

Titel: Awakening the Zodiac
År: 2017
Handling: Ett lyckosamt par upptäcker en seriemördares filmrullar. De bestämmer sig för att ta lagen i egna händer och riskerar allt för chansen till en belöning på 100 000 dollar.
Mitt betyg: ★

Efter att ha sett Zodiac ungefär hundra gånger (okej, lite överdrivet men kanske tio?) så kändes det som vi behöver någonting nytt. Det blev Awakening the Zodiac. Se Zodiac istället – snälla. Blir bara trött på den här filmen bara jag tänker på den. Tre stycken amatörer bestämmer sig för att gå efter Zodiac, en man som dödade flera för flera år sedan sen som ingen har tagit fast tidigare. De lyckas utan större problem lösa hans pussel och faktiskt få flera ledtrådar om vem det är. Inte ens Shane West kan rädda denna film.

Titel: The Grudge
År: 2020
Handling: Efter att en ung mamma mördat sin familj i sitt eget hus, försöker en detektiv undersöka det mystiska fallet, bara för att upptäcka att huset är förbannat av ett hämndlysten demon.
Mitt betyg: ★

Takashi Shimizu är mannen bakom The Grudge. Han gjorde först Ju-On (ett och två) och sedan den amerikanska versionen av samma film med namn The Grudge (ett och två). Nu kommer några nya och ska ta samma berättelse igen. Men det blir inte bra. Den är inte logisk, tar bort grundhistorien, förutsägbar och kanske det värsta – den är tråkig. Var man verkligen tvungen att göra 2020 ännu värre genom att göra en ny film av The Grudge, och en så dålig version?

Titel: Jason X
År: 2001
Handling: År 2455 är Old Earth nu en förorenad planet övergiven i århundraden. Ändå har människor återvänt till den dödliga plats som de en gång flydde, inte för att leva utan för att undersöka de forntida, rostande artefakterna från de för länge borta civilisationerna. Men det är inte den skadliga miljön som kan vara dödlig för de otrygga unga upptäcktsresande som just har landat på den gamla jorden. För dem är det fredagen den 13:e, och Jason lever!
Mitt betyg: ★

Jag vet inte varför de tog karaktären Jason, från Friday the 13th, och tog honom till rymden. Vet inte varför… och vet inte ens om jag vill veta. Är det ett barn av sin tid? Eller bara ett korkat sätt att förnya filmserien? Alla karaktärer är platta och är ifrån Alien och Aliens – fast mycket sämre versioner. Inte ens Jason är intressant. Och inte ens morden är intressanta.

Titel: Jason Goes to Hell: The Final Friday
År: 1993
Handling: Uppspårad och blåst i bitar av en speciell FBI-arbetsgrupp, antar alla nu att han äntligen är död. Men alla antar fel. Jason har återfötts med förmågan att anta identiteten på någon han rör vid.
Mitt betyg: ★½

Två Jason filmer på samma lista? Ja, och det värsta är att jag såg de på samma kväll. För detta är nummer nio (och den andra var ju tian). Varför vill man se mördaren Jason Voorhees döda människor om och om igen i flera filmer? Jo, för det är Jason och det är något speciellt med det. I den här är han knappt med. Folk blir besatta av honom. Hans kropp är med men inte hans medvetna. Inte alls samma sak. Tråkiga karaktärer som de inte ens bryr sig om att introducera tillräckligt för att vi ska bry oss.

Titel: Last Tango in Paris
År: 1972
Handling: En ung parisisk kvinna inleder en affär med en medelålders amerikansk affärsman som fastställer grundregler för att deras hemliga förhållande endast kommer att baseras på sex.
Mitt betyg: ★½

Jag har en konstig relation till The Last Tango in Paris. Först gillade jag den. Gillade idén med hur två människor flyr in i en lägenhet och att det blir en annan värld för dem. Men sen blir jag förvirrad och börjar tycka mindre och mindre om den. Att den känns som de försöker för mycket. Liksom att de vet om att de gör en speciell film och tycker de är så himla speciella. Och en scen… Ja, ni som har sett filmen vet nog vilken det är. Ni andra kan skippa hela filmen.

Titel: Silent Night, Deadly Night Part 2
År: 1987
Handling: Efter att ha blivit traumatiserad av sin bror Billy några år tidigare har Ricky Caldwell själv blivit seriemördare och bor nu på ett mentalsjukhus. Ricky berättar om sin berättelse till en psykiater och berättar detaljerna om morden.
Mitt betyg: ★½

Såg först Silent Night, Deadly Night vilket var ungefär det jag tänkte mig. En dum skräckfilm med jultema. Såklart vi tänkte även se tvåan, men vilken katastrof detta är. Främst för att halva filmen är scener från första filmen. Verkligen hela scener som aldrig tar slut. Filmen i helhet får 1 poäng + Garbage Day 0,5 + Paraplyscenen 0,5 – Huvudkaraktärens ansiktsuttryck 0,5 = 1,5.

Titel: The Texas Chainsaw Massacre 2
År: 1986
Handling: Leatherface är återigen upp till hans kannibalistiska sätt, tillsammans med resten av hans familj, inklusive den lika störda Chop-Top. Den här gången har den maskerade mördaren siktat in sig på den vackra radioprataren Vanita ”Stretch” Brock, som samarbetar med Texas-lagmannen Lefty Enright för att bekämpa psykopaten och hans familj.
Mitt betyg: ★½

Jag gillar Texas Chainsaw Massacre men andra filmen blev tyvärr ett platt fall för mig. Det jag gillade med ettan försvinner här. Gillade att man inte fick reda på allt för mycket, men här blir det nästan för mycket komedi för min smak. Har dock förstått att flera gillade denna så kan bara handla om tycke och smak (som de flesta filmerna).

Titel: Mulan
År: 2020
Handling: När Kinas kejsare bedrar att en man per familj måste tjäna armén tar Hua Mulan, den äldsta dottern till en hedrad krigare, platsen istället för sin sjuka far.
Mitt betyg: ★½

Blev så otroligt besviken på Mulan. Trodde såklart inte att den skulle vara som den tecknade (som är helt fantastisk) utan hade andra förväntningar då denna har en intressant berättelse i jämförelse med många andra Disneyklassiker. Men tyckte bara detta blev tråkigt. Gillade inte grejen med kraften och häxeri. Skådespelarna var inte särskilt bra och replikerna… det är ingen som pratar såhär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *