Böcker

Lycka till med resten av livet| Bokrecension

Jag har nästan hela mitt liv känt av en stor stress inombords, och kanske framförallt en press. Inte så mycket från alla andra utan mer från mig själv. Att ständigt vara den duktiga flickan som alltid gjorde rätt för sig, var duktig på typ allt. Det har varit lite som en del av min personlighet. Men det måste inte alltid vara så.

Det var otroligt lärorikt att läsa Isabel Boltensterns bok Lycka till med resten av livet som handlar just om detta. Att ibland är det okej med bara godkänt. Varken bra eller dåligt. Hade nog aldrig plockat upp boken (ännu mindre köpt den) om det inte vore för att Isabel är en person som jag har följt i flera år och känner att hon har en del vettiga saker att berätta om. Självhjälpsböcker är inte vanligt min melodi. 

Men tack vare att jag läste den fick jag en bättre förståelse. Både som anhörig och för mig själv. Bara så skönt att veta att man inte är den enda i världen som håller tummarna på att bryta ben, bli magsjuk, att planet ska störta för att man inte ska behöva göra saker. Det låter sjukt när man skriver det, men det är exakt de tankar jag har haft. Många gånger. I hela mitt liv. Att veta om att man inte är ensam, det är en skön känsla.

Är du medveten om att du tar saker kanske lite för på stort allvar, känner en stor press, är stressad? Då skulle jag tipsa om denna bok. Har du en person i din närhet som lider av allt detta? Då skulle jag tipsa om denna bok. Vill du veta mer om stress och psykisk ohälsa? Då skulle jag tipsa om denna bok. 

Titel: Lycka till med resten av livet
Serie: –
Sidor: 197
GenreNon-Fiction
Mitt betyg: ★★★★

FörfattareIsabel Boltenstern
Utgiven: 2020
Format: Häftad
Land: Sverige
Goodreads betyg: 4.73

En kommentar

  • Amanda (Swedish Passport)

    Men hallå känner verkligen precis igen mig i det du skriver! Att jag tänkt att ”fan vad skönt att typ bryta benet nu och få en ursäkt till att inte behöva göra detta”, helt sjukt egentligen. Ska helt klart spana in denna bok, tusen tack för tipset! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *