Serier

Anne with an E | Säsong 2

Anne with an E
Anne Foto: Netflix

TITEL Anne with an E | SKAPARE Moira Walley-Beckett | MEDVERKANDE  Amybeth McNulty, Geraldine James & R.H. Thomson | GENRE Drama | PREMIÄR 2017 – | NETWORK Netflix, Northwood Entertainment & CBS

HANDLING

Äventyr kring en ung föräldralös flicka vid namn Anne under 1800-talet. Av en olyckshändelse kommer hon till en familj och denna fantasifulla flickan får lära sig att allt inte är ett äventyr.

JAG TYCKER

Åh vad jag tycker om Anne with an E. Blev lite besviken på mig själv att jag inte såg den när andra säsongen kom ut, då den kom ut i somras pga första säsongen var så somrig. Men denna säsong var väldigt vintrig – då den fortsatte där första avslutades. Så känns ändå perfekt. 

Den är så himla vacker att en vill nästan dö. Alla scener är så perfekta uppbyggda och miljöerna är fantastiska att titta på. Och att få se denna fantastiska värld i Annes ögon är bara helt perfekt. 

Anne with an E
Anne i skolan med Diana & Cole Foto: Netflix

Andra säsongen fortsätter där vi avslutade första och jag minns vilken klump i magen jag hade vid sista scenen och den fortsatte att hålla i sig i de första avsnitten. Det var jobbigt att titta på. För jag tycker så mycket om karaktärerna och vill att de alla ska ha det bra. Glad att den storylinen inte höll i sig hela säsongen. För att för mig är Anne with an E en mysig serie och jag vill därför inte må så dåligt som jag gjorde då. 

Visserligen fortsätter den på spåret om att inte passa in och hur dåligt vissa människor hanterar att vissa är annorlunda, eller rättare sagt sig själva. Nu är inte fokusen direkt på Anne då hon mer eller mindre blivit accepterad. Utan istället fokuserar de på sexualitet, kvinnors rättigheter och etnicitet. 

Cole blev snabbt en favoritkaraktär som hade fantastiska scener, och gillade hur han blev vän med Josephine. Tillsammans kan de äga världen – på sitt sätt. Älskade också Bash som inte bara är en fantastisk karaktär utan också gav ett stöd till kära Gilbert som behöver en vuxen mans närvaro. 

Anne with an E
Anne tillsammans med Matthew & Marilla Foto: Netflix

NÄSTA SÄSONG

En tredje säsong kommer under 2019. Säkert till sommaren som denna. Jag är självklart exalterad. Som jag skrev så är detta en sån himla enkel och mysig serie. Kärlek vid första ögonkasten. Gillar mer Anne nu också, så förhoppningsvis håller det i sig. Vill se mer scener med Gilbert (och Anne). Och gärna mer av Jerry – kanske tillsammans med Diana. 

★★★★½

Har ni sett Anne with an E?

En kommentar

  • Lena

    Ja mer scener med Jerry! Han hamnar lite i skymundan men tror dock han har mer plats i denna än i böckerna då han jobbar hos dem hehe. Älskade den här säsongen och toklängtar till nästa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *