Serier

Anne With an E | Säsong ett

Anne With an E

Titel: Anne With an E Skapare: Moira Walley-Beckett Medverkande: Amybeth McNulty, Geraldine James & R.H. Thomson Genre: Drama Premiär: 2017 Network: Netflix, Northwood Entertainment & CBC

Handling,

Äventyr kring en ung föräldralös flicka vid namn Anne under 1800-talet. Av en olyckshändelse kommer hon till en familj och denna fantasifulla flickan får lära sig att allt inte är ett äventyr.

Tankar,

Har nu sett klart på Anne With an E och vilken mysig liten historia. Jag har inte läst Anne på Grönkulla, och därför har jag inte någon direkt koppling till karaktärerna. Eller ens vilka karaktärer som skulle dyka upp. Vet inte om det var bra eller dåligt, men jag uppskattade Anne With an E väldigt mycket.

Det bästa

Alla relationerna. Tror nog inte det fanns en enda som jag inte gillade. Anne med både Matthew och Marilla. Matthew är en sådan fin karaktär som en älskade vid första anblicken. Marilla må ha tagit längre, men hon fick mitt hjärta sedan. Tror alla som jag hade svårt med från början, till exempel Marillas bästa vän, blev en favorit i slutändan. Anne With an E är fylld med kärleksfulla karaktärer. Som Diana som är en underbar vän mot Anne när ingen annan är det. Eller Jerry som jag tyckte var supersöt. Och sen självklart, Gilbert. Vem kunde låta bli att falla för honom? Damn you, lilla sjuttonåriga pojke.

Anne With an E

Det värsta

För att vara en väldigt fin, kärleksfull, familjedrama hade den nog alldeles för mycket skämsscener. När jag bara ville gräva ner ansiktet för kände hur jobbig stämning det blev – ofta pga av Anne. Och alldeles för kort säsong. Ville ju ha mer!

Övriga tankar

Jag hade faktiskt väldigt svårt för just karaktären Anne. Tyckte hon mest skrek och var jobbig. I alla fall i början, sen blev hon – som alla andra – en kärleksfull karaktär. Men då och då kom det ögonblick när hon för mig var jobbig igen. Skådisen, AmyBeth McNult, gör ett superfint arbete. Blev hela tiden amazed över hennes prestation.

Nästa säsong

För att vara en superfin berättelse så gjorde slutet mig så grymt frustrerad. Liksom, nej. Ont i magen av den handlingen som troligtvis kommer påverka hela andra säsongen. Gillade det inte alls. Var de tvungna att lämna säsongen så? Och snälla, mer Gilbert i andra säsongen.

Anne With an E Anne With an E

har ni sett Anne With an E?

2 kommentarer

  • Lena

    Jag har sett båda serierna. Den gamla när jag växte upp och denna nu och även som du säger att Anne är störande är den ändå så fin. Och ja även om jag närmar mig 30 så kommer jag alltid falla för denna fantastiska Gilbert haha

  • Elsa

    Är helkär i denna serie. Tyckte Anne var väldigt jobbig i början men jag vande mig ganska fort och älskar henne trots att hon kan upplevas som lite ”för mycket”. Flera avsnitt mot slutet gjorde mig väldigt berörd och jag ser enormt mycket fram emot en kommande säsong. Älskar karaktärsutvecklingen för många karaktärer, framförallt Marilla som mot slutet blev en stor favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *