Böcker

Två böcker jag har läst den senaste tiden

Den senaste tiden har jag hunnit läsa ganska många böcker. Det är perfekt att låna en massa böcker på biblioteket för då har en plötsligt en deadline. Bra för motivation! Här har vi två stycken böcker jag har läst den senaste tiden:

Britt-Marie var här, 

Fredrik Backmans härliga bok om Britt-Marie, den äldre kvinnan vi mötte i Min mormor hälsar och säger förlåt, som var en underbar bok och kom faktiskt med i min lista över de bästa böcker jag läst 2016. Så den här boken var ju klart efterlängtad att läsa. Britt-Marie är en sådan ledsam karaktär. Det är någonting med ensamma äldre människor som verkligen får mina ögon att vattnas. I den här boken flyttar Britt-Marie till en liten liten ort för att jobba, då hon lämnat hennes man Kent efter fyrtio år av äktenskap. Anledningen till att hon vill jobba är mest för att hon inte vill vara en av de människorna som hittas döda i sin lägenhet efter flera veckor, endast på grund av lukten. Om inte det är det mest deprimerande någonsin, så vet jag inte.

Jag skrattade och jag grät. Precis som vanligt när en läser Backmans underbara böcker. Dock var den inte lika bra som tidigare. Jag vet inte riktigt varför… bara en känsla. Tråkigt nog. Men fortfarande helt fantastisk. Speciellt en storyline med ett av barnen, eller rättare sagt ungdomarna hon träffar.

★★★★

böcker brittmarievarhar-honarintejag

Hon är inte jag, 

Golnaz Hashemzadeh har skrivit en riktigt bra roman där en får en inblick i hur det är att komma från ett annat land och bosätta sig i Sverige. Att gå från ett krig till en förort där en får skit för att inte vara tillräckligt ”svensk”, men också om en inte försöker tillräckligt mycket. Som sagt en får en inblick, men det är alldeles för svårt att veta exakt hur det är.

Vi får följa en flicka under 80-talet och hennes sätt att kämpa för att passa in. För att vara en i mängden. Men också att kämpa för att vara bäst. Arbeta hårt för att ha en bra framtid. & visst går det bra för henne. Vet inte om det är en självbiografi, då Golnaz liv är ganska liknande. Det är en bra roman. Men inte helt fulländad, vet dock inte riktigt varför. Men det kändes som om någonting saknades. Den är en bra att få en inblick, men kanske är ännu bättre när en känner igen sig.

★★★

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *