Böcker

Still Me | Lou Clark är tillbaka

LOU CLARK ÄR tillbaka igen men den här gången har hon tagit sig till New York. Detta är tredje boken i serien om Lou Clark som vi möter i Me Before You. Den boken golvade mig totalt. Var en av mina favoritböcker som jag läste under 2016 och insåg att romantiska böcker kanske faktiskt är en grej för mig. Andra boken, After You, var helt okej, men inte alls som första och nu tredje är på ungefär samma nivå. Det som fick mig att gilla första boken var romansen mellan Lou och Will, de bådas familjer och bara det hjärtslitande inom allt det. Det började försvinna (av förklarliga skäl) i andra boken men är nästan helt borta nu. Mest för att Lou har flyttat utomlands och är nu i New York.

Nate hjälper Lou att få jobb inom samma familj som han jobbar med i New York. Hon blir en personlig assistent för en rätt ung kvinna som behöver stöd i en vän. Hon är ny i landet och gift sig med en rik man som gör att hon inte riktigt hör hemma i världen. Speciellt inte med hennes man tidigare fru och dotter. Det är inte en lätt uppgift och speciellt inte som ny i staden eller när ens pojkvän är kvar i England. 

Still Me är en helt okej bok. Det är väl egentligen inget fel med den förutom att den inte har samma känslosamma grund som tidigare. Hon jobbar med ungefär samma sak igen, har kärleksproblem med Sam som vi lärde känna i andra boken, träffar Josh som är en amerikansk version av Will osv. Jag har inte helt fattat grejen med att skriva två till böcker. Var det för att Me Before You blev så hyllad och älskad? Så Moyes ville surfa lite på vågen, men att det bara inte blev lika bra. Som sagt denna blir sämre för den känns så långt ifrån. Hennes familj är inte där och vi får få interaktioner med dem. Knappt något med Wills familj. Och det blir bara så tråkigt. Gillade att Lou fick brev från Will om hans tid i New York. Men de var med alldeles för lite. Känns som det faktiskt fanns ett djup där som inte användes. Helt i onödan!

Slutligen är detta en bok som inte behöves skrivas. Vi behövde den verkligen inte. Historien tog slut i första boken och det räcker. Däremot är det trevligt att umgås med Lou för hon är en sådan härlig karaktär. Trevlig, glad, lite naiv och bara så gullig. Blev otroligt sugen på att läsa om första boken och se om filmen med Emilia Clarke. Kanske gör det snart!

Titel: Still Me
Serie: Me Before You #3
Sidor: 480
Genre: Romance, Contemporary
Mitt betyg: ★★★

Författare: Jojo Moyes
Utgiven: 2018
Format: Storpocket
Land: England
Goodreads betyg: 4.15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *