smått&gott

Sommarpratarna 2019: Vecka 6-8

Nu är verkligen sommarpraten för 2019 klart. Inte bara för P1 då det har varit klart ett tag nu, men också för mig. Här kommer tre sista tips om sommarpraten. Är det någon som du tycker jag har missat? Säg gärna till i kommentarerna nedan. Har också såklart två härliga tips från två gamla sommarprat.

Tidigare sommarpratare 2019
Eija Hetekivi Olsson Foto: Jerker Andersson
Eija Hetekivi Olsson Foto: Jerker Andersson

Eija Hetekivi Olsson

Eija känns som en friskfläkt runt alla sommarprat. De har alla någon form av känsla – lågmält och vackert. Det ska vara fina meningar som nästan är poetiska. Eijas sommarprat har en hel del jävla anamma. Eija pratar om förortsförakten, om klasskillnaderna i kulturen och vilka vi egentligen borde lyssna på. Lyssna på hela hennes sommarprat här!

Molly Sandén Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Molly Sandén Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Molly Sandén

Jag gillade Molly Sandéns sommarprat. Hon talar väldigt mycket om hur hon har varit alla till lags. Det har tagit henne till bland annat ett uppträdande i Ullared som slutade i katastrof. Men också hur hon blivit behandlad på grund av kändisskapet, och mycket som är kopplat till hennes kropp och vikt. Lyssna på hela hennes sommarprat här!

Emma Leijnse Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Emma Leijnse Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Emma Leijnse

Emma Leijnse är skol- och utbildningsreporter som har djupdykt ner i skillnaderna i utbildningen. Inte bara mellan två skolor i olika delar av Sverige. Där en skola har alla förutsättningar till en annan som inte har en enda förutsättning för goda betyg. Men också om hur kvinnorna har tagit över i utbildningen, och inte enbart i Sverige. Lyssna på hela hennes sommarprat här!

Tips om två tidigare sommarprat

Liv Strömquist är radioprofil och serietecknare, någonting hon bara nämnde hastigt i sitt sommarprat från 2013. Istället ägnade hon hela sitt sommarprat om mens. Om skammen, reklamers påverkan och historiskt.


Fredrik Backman, en av series främsta författare idag hade sitt sommarprat 2017. I detta sommarprat vänder han sig till unga personer som vill skriva, skapa eller vara kreativa. Hur han fortfarande har noll koll på vad han gör och att det är helt okej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *