smått&gott

Sommarpratarna 2019: Vecka 4-5

Väldigt sent. Sommarpratarna har redan avslutats. Men här kommer tre tips från de nya och hela två tips från gamla sommarprat. Lovar en härlig mix mellan flera olika ämnen och personer. Kanske vissa du redan har hört, eller någon som du har missat.

Tidigare sommarpratare 2019
Madeleine In Hwa Björk Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Madeleine In Hwa Björk Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Madeleine In Hwa Björk

Lyssnarnas sommarprat var ett av höjdpunkterna för mig de senaste veckorna. Från första stund visste jag att detta är ett sommarprat som jag kommer gilla. Berörande och viktigt. Hon talar om adoption, och hur hela hennes bakgrund visade sig vara falsk. Om hur fel allt blev, och att hon inte är den enda i världen som det har skett för utan är istället rätt vanligt. Ärligt talat har jag aldrig tänkt så mycket på adoption, inte ur detta perspektiv i alla fall. Hur barnens historier förändras för att passa in i en attraktiv mall, om barn som lämnas bort utan föräldrarnas godkännande med mera. Viktigt sommarprat! Lyssna på hela hennes sommarprat här!

Mats Strandberg Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Mats Strandberg Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Mats Strandberg

Kommer ihåg att jag läste Cirkeln för längesedan sen, typ när den kom ut och gillade den inte alls. Men efter ha lyssnat på Mats sommarprat är jag beredd på att ge den en till chans. För nu är jag väldigt nyfiken på boken, och hela serien. Speciellt när han pratar om skräcken, och hans egna fascination av det. Lyssna på hela hans sommarprat här!

Adam Pålsson Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Adam Pålsson Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Adam Pålsson

Vilka är dina bästa år? Det är frågan som Adam Pålsson inleder sitt sommarprat. Han berättar om en filminspelning som slutar i att ett gäng poliser riktar sina vapen mot honom. Om sin bästa vän Rikard Wolff som dog 2017. Det är mycket sorg, men också mycket vackert i Adams sommarprat. Lyssna på hela hans sommarprat här!

Tips om två tidigare sommarprat

Sara Mohammad arbetar mot hedersrelaterat våld och det är precis det som hennes sommarprat från 2016 handlar om.

Om hennes egna uppväxt, släktens värderingar och det våld, både fysiskt och psykiskt hon har upplevt.


Kim Källström talade självklart om fotbollen i sitt sommarprat från 2016. Om lagandan, flytten mellan klubblag och de fantastiska ögonblicken. Men det är också personligt, om hur det är att vara en människa. Och det är förvånansvärt vackert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *