smått&gott

Sommarpratarna 2019: Vecka 2

Har ni hunnit lyssna på några sommarprat än så länge? Jag har lyssnat på den andra veckans sommarprat och har därmed valt ut några av mina favoriter. Det är så himla kul med sommarprat att det är en sådan himla blandning av personer och ämnen. Det är fantastiskt. Folk som jag annars inte hade lyssnat på, inte fått höra deras röster och berättelser. Det tycker jag är fantastiskt.

Självklart väljer jag också att tipsa om ett gammalt. Om ni har lyssnat på alla och vill höra något mer, och fantastiskt sommarprat. Denna veckan är för mig någon jag inte trodde jag skulle tycka så mycket om.

Sommarprat Caroline Farberger Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Caroline Farberger Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Caroline Farberger

Jag tycker att Caroline Farberger gör ett viktigt sommarprat. Att prata om könskorrigering är viktigt. Tror det är många människor som behöver höra det. Farberger berättar om sin resa från att börja förstå hur hon vill leva till att hon faktiskt gick hem en dag som en annan, och kom tillbaka till jobbet som VD för ICA Försäkring som just Caroline. Ni kan lyssna på hennes sommarprat här!

Sommarprat Kodjo Akolor Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Kodjo Akolor Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Kodjo Akolor

Kodjo har ett fint resumé som både programledare i Morgonpasset i P3 och komiker, och till och med fått äran att vara programledare för Melodifestivalen och Musikhjälpen. I sitt sommarprat talar om hur hans familj kom till Sverige, om hur folk frågade honom vilken färg hans blod har. Och hur det kom sig, att han som skulle vara den duktige, blev komiker. Lyssna på hans sommarprat här!

Isabelle Gulldén Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Isabelle Gulldén Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Isabelle Gulldén

Handbollsproffset, Isabelle Gulldén, pratar om kroppsfixeringen. Om hur den visar sig starkt hos idrottare, inte minst hos henne. Hon talar om jämställdheten inom idrotten. Och inom handbollen, som ska vara den mest jämställda sporten. Lyssna på hennes sommarprat här!

Jonas Gardell Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Jonas Gardell

Detta är inte första gången som Jonas Gardell har haft ett sommarprat. Han har talat hela fyra gånger tidigare och två gånger på vintern. En riktigt veteran. I detta sommarprat talar han om saker som ansågs konstiga och onormalt förr är idag normalt. Som att köra fortare än 15km eller vara plattfot. Allt det där och att det finns en hel del idioter i världen. Lyssna på hans sommarprat här!

Tips om ett tidigare sommarprat

Marko ”Markoolio” Lehtosalo hade sitt sommarprat 2018 där han inte bara pratade om hur det kom att han blev artist. Utan även om sin barndom, om hur det egentligen stod till hemma, om våldet. Markoolio blandar känslor hejvilt, på ett fanatiskt sätt. Vi skrattar åt hans skämt, om hans lögner kring sin musik. Och vi gråter tillsammans med honom när han möter Ebbas pappa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *