smått&gott

Mitt 2010-2014

DET ÄR SNART DAGS att lämna 10-talet bakom oss och gå rakt in i 20-talet. Inte glada 20-talet där kvinnor fick rösträtt i Sverige eller den första ljudfilmen kom. Utan ett helt nytt 20-tal. Men innan vi lämnar ett helt årtionde bakom oss vill jag kommentera och se tillbaka på det som varit. Har delat upp det i två inlägg så det inte blir alldeles för långt.

Tvåtusentio

Året jag fyllde 17 år och gick på gymnasiet. Ena halvan på första året, och andra halvan andra året. Känns som jag minns väldigt lite från den här perioden. Jag hade nog precis hittat mina vänner på gymnasiet, för första terminen var nog mest att gå runt och vara i flera olika kompiskretsar tills jag fann den rätta. Bytte inte gymnasium, men gymnasiet bytte lokal efter första året och vi hamnade plötsligt mitt i stan under andra och tredje året. 

Sprang på konserter, och minns att jag gillade denna bild jag tog.
Hängde mycket med Ida (som tagit denna bild). Det var hon jag gick på konserter med då.
Åkte under detta år två gånger till Kungshamn/Smögen med samma gäng. Lägg märke till min fantastiska telefon.
Hänger inte med dessa vänner längre. Tråkigt nog. Därför känns det konstigt att lägga upp bilder på dem. Men här är tre av dem. Var väl kanske tio-tolv pers?

Tvåtusenelva

Jag påbörjade mitt tredje och avslutande år på gymnasiet detta år. Fyllde 18 år och gick ut på krogen för första gången. I födelsedagspresent av mina föräldrar fick jag åka till New York med min pappa. Hade en fantastisk vecka i staden jag alltid hade velat åka till. En vecka jag kommer alltid minnas med glädje och helt otroligt att jag fick det som födelsedagspresent. 

Fick typ världens bästa födelsedagspresent: Att åka till New York.
Tvingade min kära pappa att under den mest regnigaste dagen leta upp några Gossip Girl-platser. Stackars honom.

Tvåtusentolv

Det händelsefulla året! Började 2012 med att ta körkort och det var så skönt att få det överstökat. Cirka ett halvår efter jag fyllde 18 år. I slutet av mars åkte min inriktning på gymnasiet (Journalistik och Samhälle) på studieresa till London. Umgicks en hel vecka med mina finaste vänner Ellinor och Rebecka. Rebecka fyllde år och vi fick en restaurang att sjunga för henne, jag och Ellinor var sjuka, och jag såg väldigt lite av staden. Men det var ändå en fin resa. Sedan kom ögonblicket vi alla hade väntat på. Studenten! Under sommaren åkte jag och några vänner för att titta på Karlstads universitet för eventuellt börja där. Det blev så och i augusti tog jag mitt pick och pack och drog dit. Flyttade hemifrån och började på universitetet. Hade en fantastisk terminsstart (dvs. nollning) och hade det verkligen så kul hela den första terminen.

Balen och jag hade en extremt orange klänning.
Studenten! Och det var rätt kallt om jag minns rätt, och ser vilken jacka jag har på mig.
Flyttade hemifrån och bodde i en lägenhet på max 20 kvm.
Hade en superfin vän under universitetet som verkligen öppnade armarna när jag som liten nitton årig hade precis flyttat hemifrån.

Tvåtusentretton

2013 var ett jobbigt år. Mitt mående var väldigt upp- och ner under den första perioden. Hela den våren är bara ett mörkt moln för mig. Av olika anledningar, och det är ingenting jag ser tillbaka med glädje. Under sommaren fick jag ett sommarjobb strax utanför Smögen och bodde hos mormor och morfar under den perioden. I augusti åkte jag tillbaka till Karlstad och min studentlägenhet och hade en nollning igen, fast som fadder. Hade ännu roligare denna gång och det var här som jag träffade Johan. Hela november och december umgicks vi konstant. Förutom när jag åkte till Stockholm Filmfestival och skrev om film. Innan jul var jag hemma hos hans familj för att sedan åka hem och fira jul med min familj medan han åkte och firade i London med sin syster. På nyår sågs vi igen och det dåliga året slutade fantastiskt bra.

Hade en fotouppgift på universitetet och tvingade mina vänner ställa upp.
Satsade på att äta goda frukostar när jag bodde själv.
Träffade Johan och detta är första bilden på oss.

Tvåtusenfjorton

Året började med att jag åkte hem till Karlstad och fann min lägenhet vattenfylld. Nästan. Men det hade kommit in vatten i hela lägenheten, och jag fick evakuera till en ny. Det skulle ta två veckor att fixa men det hann bli slutet av mars innan de var klara. Då hade jag redan pratat med dem och frågat om jag kunde behålla lägenheten jag evakuerat till då det var en trea och det fick jag. Jag och Johan blev sambos. Året rullade på och i september åkte vi på vår första resa tillsammans – till Köpenhamn. Jag var på min första hockeymatch och vårt lag vann. Såklart. Åkte till Växjö och studerade filmvetenskap i några veckor. Efter det åkte jag till Göteborg för praktik som sträckte sig från november till januari.

Flyttade ihop med Johan!
Vi åkte på en weekend till Köpenhamn. Köpte vin på 7Eleven och sprang runt i halva stan för att leta efter vinöppnare.
Började umgås mer med Petra! (Hej, Petra!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *