Serier

Beverly Hills 90210 | Säsong 9

Titel: Beverly Hills 90210
Medverkande: Jennie Garth, Ian Ziering, Brian Austin Green, Tori Spelling, Vincent Young, Vanessa Marcil, Lindsay Price & Daniel Cosgrove
Genre: Romance & Drama
År: 1990 – 2000
Network: Fox
Mitt betyg: ★★★

Säsong nio kan vara den mest deppiga säsongen på länge. Eller överlag i Beverly Hills 90210. Det är verkligen några tunga ämnen som diskuteras. Håller tummarna att säsong tio blir mer lättsam, men tvivlar starkt på det ändå. De har blivit vuxna, och vuxna har tyvärr tyngre problem än vilken färg på håret en ska ha.

Den börjar direkt när säsong åtta slutade. Brandon och Kelly ska gifta sig, men bestämmer sig för att inte göra det. Det är väl lite mer Brandons val än Kellys, och det märks. Brandon vill knappt prata om det och går tillbaka till sitt glada jag medan Kelly tvingas genomlida hela grejen. Gjorde de rätt? Vad ska hon göra med klänningen? osv. Men efter lite om och men bestämmer de sig ändå för att det är över. Och de blir ännu mer definitivt när Brandon åker till New York och jobbar där. Och här med är detta Brandons sista säsong.

Det är inte bara Brandon som lämnar gänget denna säsong. Även Valerie tackar för sig. Och jag är glad över det. För hon drar bara med sig en massa drama, speciellt med andra karaktärerna. Det känns både onödigt och jobbigt. Superglad att hon avslutade serien med att vara på god fot med Kelly. Känns skönt! Hon hade dock en väldigt omtumlande säsong, det lilla hon var med. Från att inte ha HIV till att konfrontera sin mamma angående sin pappa och hans sexuella övergrepp på henne. Det visade sig att hennes mamma visste – och gjorde ingenting. Fyfan!

När Valerie är borta kommer såklart en ny brunett – som också är extremt jobbig. Nämligen Gina. Hon är Donnas kusin som kommer för att störa allt. Jag ogillar henne från början. Det är någonting med henne som är bara så irriterande samt hur självisk hon är. Hon gör inte lika mycket skada som Valerie, men nog faktiskt ännu värre. Inget fan av henne.

Valerie bjuder på en hejdå-middag Foto: Fox
Valerie bjuder på en hejdå-middag Foto: Fox

Precis när Brandon försvinner träffar Kelly en ny pojkvän, Matt. Han är advokat och får fingret i spelet rätt tidigt. För det är många som hamnar i trubbel i denna säsong. Noah bland annat. Men också en viss Dylan McKay som kommer tillbaka. Alltid ledsamt att se Luke Perry nu för tiden. Dylan har inte bearbetat det som skedde sist han var med, det vill säga när hans fru Toni dog i sjätte säsongen. Han viftar med pistoler, tar droger, eldar upp pengar osv. Jag har ju alltid gillat Dylan. Men tror jag gillar honom runt människor som kan hantera honom – som Brenda och Brandon. De andra är väldigt vilsna runt omkring honom. Kelly försöker, men eftersom hon inte är hans flickvän har hon svårt att ta den platsen.

Donna då? Jo, hon och Kelly har nu en butik, Now Wear This. Det går okej med det. Hennes kärleksliv dock…. Hon är tillsammans med Noah och jag har accepterat detta. Men sen förstör hon det med att få en fling med en ny kille, Wayne. Det konstiga är att hon ändå har sex med honom. Från att inte ha sex och vänta till bröllopet, till att ha det, bli tillsammans med Noah, vänta med honom, ha sex, får en fling med en främling och direkt har sex. Vad hände här?!

Vad som var det mest mörka med denna säsong var bland annat Dylan. Allt han gjorde. Men också Kelly. För säsongen avslutas med att hon blir attackerad och våldtagen. Konsekvenserna av detta fortsätter sedan i säsong tio. Men det är nog detta som gör att säsongen känns ännu mörkare än vad de tidigare har gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *