Filmer

Skräckfilmer | Mina favoriter plats 80-71

Några till skräckfilmer för er som kanske vill ha tips inför Halloween. Den här gången har vi några som är nästan är mer komedi än skräck, och till och med en musikal! Det finns alltid någonting för alla.

Plats 80 – The Inivitation

Will och hans nya flickvän Kira blir inbjudna till en middag med hans gamla vänner hemma hos Wills ex Eden och hennes nya pojkvän David. Kvällen börjar avslappnande men det blir snart rätt tydligt att någonting inte står rätt till.

Det jag gillade med The Invitation var den jobbiga känslan som ständigt var över karaktärerna och sällskapet. Vi förstod att någonting inte var rätt, någonting kändes väldigt fel, men vi visste inte riktigt vad. Det är en och samma plats, ett fåtal karaktärer vilket skapar ett litet och instängt rum. Ett rum vi gärna vill försvinna från!

Plats 79 – Psycho

Marion Crane hoppas kunna starta ett nytt liv och i sin flykt hamnar hon på Bates Motel, där dess ägare Norman tar hand om sin mamma.

Hitchcocks klassiska film som jag tror alla känner igen duschscenen i alla fall. Jag gillade den, men blev väl inte helt såld på den som alla andra verkar ha blivit. Det är såklart en klassiker, ett måste och en kuslig berättelse som sätter sig fast. Har ni chansen att se den – gör det. Vill ni se fler av Hitchcocks fantastiska filmer? Hör av er så kommer jag med finfina tips. 

Plats 78 – Creature from the Black Lagoon

En vetenskaplig expedition längs Amazonfloden finner en förhistorisk varelse i den svarta lagunen. Utforskarna bestämmer sig att fånga varelsen, men det verkar inte vara så enkelt.

En monsterfilm från 1954 som är otroligt charmig. Med monstret, kvinnan och de vetenskapliga männen som försöker förstå. Nästan Shape of Water. Eller ja, Guillermo del Toro lär ha sett denna film innan han sin som på sitt sätt är snarlik. Har också sett tvåan… som inte alls är lika bra och har helt fel fokus.

Plats 77 – Rocky Horror Picture Show

Paret Brad och Janet fastnar med bilen under en storm och söker skydd på en kuslig herrgård och dess ägare Dr. Frank-N-Furter. De hamnar på en fest med vilda karaktärer och läskig butler.

En komedi, en skräckfilm och en musikal. Allt i ett och den är väldigt charmig. Musiken är otrolig och någonting som ni säkert känner igen även om ni inte sett filmen eller musikalen i sig. För ja, det var en musikal från 1973 som filmatiserades 1975. Richard O’Brien har gjort musiken, manus och är även med i filmen. Bästa är “Time Warp”. Rekommenderar för en som gillar musikaler men kanske inte skräck.

Plats 76 – Nosferatu

Vampyren och greven Orlok är på jakt efter en ny fastighet och blir väldigt förtjust i mäklarens fru.

Nosferatu är en klassiker från 1922 som är väldigt vacker att titta på och skådespelaren Max Schreck ser nästan ut som en vampyr. Är vi verkligen helt säkra på att han inte var en riktigt vampyr? Som i filmen Shadow of the Vampire. Hm… en stumfilm som jag rekommenderar varmt!

Plats 75 – The Host

Gang-du arbetar nära Hanfloden, som man har dumpat giftigt avfall i. Konsekvenserna blir en gigantisk bläckfiskliknande monster dyker upp och attackerar befolkningen – och även Gang-dus dotter Hyun-seo.

Innan Bong Joon-Ho gjorde den hyllade Parasite gjorde han även monster-skräckfilmen The Host som är nästa på min lista över favoriter. Det jag gillar med The Host är att såklart monstret (det är något speciellt med monsterfilmer). Men även hur bra Bong Joon-Ho är på att variera och växla mellan seriösa ögonblick och komiska. Minns även hur jag tyckte att den aldrig tog slut och hade flera slut i sig. 

Plats 74 – Jennifer’s Body

En cheerleader förvandlas till en mördare som specialiserar sig på manliga klasskamrater. Kan hennes bästa vän sätta stopp för det?

Jennifer’s Body kan vara filmen som under en kort stund förstörde Adam Brody. Den söta pojken från The O.C. är inte så söt längre.. Haha! Okej, detta är ingen jättebra film. Säger verkligen inte det. Den är töntig och cheesy men den är underhållande och rolig. Det är kul att se Megan Fox döda kamrater och Amanda Seyfried försöka stoppa det.

Plats 73 – Ready Or Not

En bruds bröllopsnatt tar en oväntad vändning när hennes nya svärföräldrar tvingar henne att delta i ett skrämmande spel.

Jag blev faktiskt väldigt chockad över hur mycket jag gillade Ready or Not. Den är rolig, inte direkt skrämmande men charmig. Och ännu en film med Adam Brody. Om ni vill ha en längre tankegång kring denna kan ni alltid läsa min recension. Men tycker denna är helt suverän och som sagt väldigt rolig!

Plats 72 – Baskin

Polisen gör en skrämmande upptäckt i en lägenhet.

Jag vet knappt vad jag ska säga om Baskin. Har inte vågat se om den än för wow-vad jag tyckte denna var jobbig. Men är inte det lite grejen med skräckfilmer också? Regissören älskade att jag inte vågade se allt… och det är väl bra resultat för honom i alla fall. 

Plats 71 – Resident Evil

Ett virus läcker ut från en topphemlig anläggning och då skickar man in en elit militär grupp för att begränsa utbrottet. Alice och Rain ska leda uppdraget men de har bara tre timmar på sig.

Kanske mer av en actionfilm än skräckfilm. Men med tanke på att det är zombie och muterande hundar så är det på ett sätt en skräckfilm. Underhållande och action som inte hade varit lika bra eller underhållande om det inte vore för Milla Jovovich. Tycker de andra också är bra – men inte lika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *