Böcker

Årets bok 2020 | Och vinnaren är…

Där kräftorna sjunger av Delia Owens blev årets vinnare, och faktiskt var min favorit av de tolv nominerande.

Den handlar om Kya Clark som blir kvarlämnad av alla i träskmarkerna vid North Carolinas kust. Hennes vänner blir istället naturen och fiskmåsarna. Personen i staden ser ner på henne och hon blir direkt misstänkt när en man hittas död i våtmarkerna.

Ju mer jag tänker på den desto mindre tycker jag nog om den. Men det är ändå min favorit av de alla jag läste. Gav den en fyra, men skulle nog idag välja en 3,5 i betyg. Samtidigt är jag glad att den vann och att jag äntligen hade samma åsikt som de andra som röstar i tävlingen.

På andra plats kom Brevvännerna av Eli Åhman Owetz som jag tyckte var mysig men inget särskild. På min egna lista hamnade den på plats sex, vilket gör den till den mest ultimata medelmåttiga boken. Jag blev faktiskt förvånad att den kom så högt upp. Antar att folk gillar feel good-böcker som är mysiga.

På tredje plats kom fjolårets vinnare, Stina Jackson med sin andra bok Ödesmark. Silvervägen var inte min favorit förra året men en av de som jag uppskattade. Hennes andra bok har stora likheter – den mörka, djupa skogen och dess mysterium i samhället. Men den här var inte lika bra, tyvärr.

Vann din favorit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *